HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Halkın hakikati, dayanışmadır

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Halkın hakikati, dayanışmadır
Yayınlama: 23.02.2023

“Halkın hakikati, dayanışmadır” diyen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “İktidar hakikati yalanlarla, yasaklarla ve sansürle bastırabileceğini zannediyor ama çabası nafiledir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyet Semsûr’da lokma dağıtımına katıldı. Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Semsûr Şubesi’nde gerçekleşen lokma dağıtımına katılan Sancar, dayanışma ve birlik vurgusu yaptı.

‘İKTİDAR, YASAKLA HAKİKATİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR’

Acının büyüklüğünün Semsûr’da bütün çıplaklığıyla görüldüğünü belirten Sancar, yıkımın sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi. İktidarın kendi sorumluluğundan kaçmak için yasaklamalar ve karartma yoluna başvurduğunu ifade eden Sancar, “İktidar bunun yollarını ararken, halk kendi hakikatini yaşıyor, hakikati görüyor. İktidar yalanlarla, yasaklarla ve sansürle bunu bastırabileceğini zannediyor ama bu çabası nafiledir. Halk, hakikati kendi yaşadığı için çok iyi biliyor. Bunun gibi halkımız hakikatini de yaşıyor” dedi.

‘HAYAT DAYANIŞMAYLA ÇOĞALIR’ 

“Halkın hakikati, dayanışmadır” diyen Sancar, “Ziyaret ettiğimiz bütün şehirlerde dayanışmanın ne kadar diri, canlı ve gönülden olduğunu gözledik. Bu da bizi teselli ediyor. Bir lokmayı paylaşmak aynı zamanda acıyı paylaşmaktır. Acılar paylaştıkça azalır. Hayat dayanışma ile çoğalır” diye konuştu.

Yaraları el birliği ile saracaklarını dile getiren Sancar, “İnsan, insanın Hızır’ıdır. Hızır orucu ayındayız. Darda kalana, ihtiyacı olana yetişmektir Hızır olmak. Burada her birimiz birbirimizin Hızır’ıyız. Dayanışma büyüyecek. Bu bozuk ve yalan üzerine kurulu düzen mutlaka değişecek. El birliği ile başaracağız. Bütün insanlarımız tek can olarak hareket edeceğiz ve gücümüzü hayatı yeniden daha güzel bir şekilde kurmak için birleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Sancar ve beraberindeki heyet, lokma dağıtımının ardından depremde ailesi ile birlikte enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Semsûr Şube Başkanı Zülfikar Yılmaz için kurulan çadır kente gitti. Çadır kente Yılmaz’ın ailesine taziyelerini sunan Sancar, dayanışmayı büyüteceklerini söyledi.