HDP Temsilciliği’nden saldırı açıklaması: Türeli’nin katili yakalanmalı

HDP Temsilciliği’nden saldırı açıklaması: Türeli’nin katili yakalanmalı
Yayınlama: 18.04.2023

HDP Federe Kürdistan Bölgesi Temsilciliği, Duhok’taki saldırıda Hüseyin Türeli’nin katledilmesine tepki göstererek, saldırganın AKP-MHP üyesi olduğunu söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Hewlêr’de bulunan Federe Kürdistan Bölgesi Temsilciliği, Duhok’taki saldırıda Türkiye’den siyasi davalar nedeniyle göç eden Hüseyin Türeli’nin katledilmesine ilişkin temsilcilik binasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, HDP’li siyasetçilerin AKP-MHP faşist rejiminin baskıları nedeniyle Türkiye’den Federe Kurdistan Bölgesi’ne gelmek zorunda kaldıkları ancak Türk MİT’inin bazı bölgesel güçlerin işbirliğiyle saldırılara maruz kaldığı belirtildi.

Saldırının Türk MİT’i tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada, “2021 yılından bu yana artan saldırılarla Süleymaniye’de Yasin Bulut, Zeki Çelebi, Nagihan Akarsel ve Mamoste Şemal şehit düştü. Hüseyin Türeli’nin katili hala yakalanmadı. Hüseyin Türeli olay öncesi de silahlı saldırıya uğrayarak yaralanmıştı. Türk MİT’inin bu saldırıları Kuzey Kürdistan’dan Güney Kürdistan’a gelen siyasetçilere yönelik baskı ve tehditlerin bir sonucudur. Hüseyin Türeli’yi şehit düşüren kişi AKP-MHP üyesidir. Bu vahşi saldırıyı kınıyoruz. Duhoklu yetkililer katili bir an önce bulmalı ve kaçmasına izin vermemelidir” denildi.