Şiyar Özdemir isimli genç, HDP’ye gitmemesi yönünde tehditler aldığı 3 kişi tarafından “Şimdi sana kim olduğumuz göstereceğiz” denilerek saldırıya uğradığını söyledi.

Mersin’in Akdeniz ilçesinde oturan 18 yaşındaki Şiyar Özdemir, 9 Kasım’da HDP’ye üye oldu. HDP Akdeniz İlçe Örgütü’ne giderek üye olan Özdemir, aynı günün akşamında kimliği belirsiz 3 kişinin saldırısına uğradığını söyledi.

‘SANA KİM OLDUĞUMUZU GÖSTERECEĞİZ’

 Yaşadıklarını anlatan Özdemir, “İş yerinden çıkıp eve geldiğim sırada saat 21.00 civarında evimin bulunduğu sokakta siyah bir araç hızlıca önüme direksiyonunu kırdı. Araçta bulunanlardan biri beni çağırdı. Yanına gittiğimde ‘Şiyar Özdemir sen misin?’ diye sordu. ‘Evet, benim. Siz kimsiniz’ diye sorduğumda araçtan inerek, ‘Şimdi sana kim olduğumuz göstereceğiz’ dediler. Ardından 3 kişi beni tekme tokat dövmeye başladı. Onlardan kurtulmaya çalıştım. Yardım için bağırdım. Ben bağırınca aralarından biri boğazımı sıkarak aracın arka koltuğuna doğru sürükledi. Araçta beni dövmeye devam etti” dedi.

‘BİR DAHA HDP’YE UĞRAMA’

 Özdemir, saldırı sırasında “Ne işin var HDP’de. Bir daha oraya uğrarsan kötü olur. Seni bir daha partinin orada görmeyeceğiz” diye  tehdit edildiğini de kaydetti. Özdemir, bağrışmalar üzerine olay yerine yakınlarının geldiğini ve bu nedenle saldırganların kendisini bırakarak araçlarıyla kaçtıklarını söyledi. 
 
Özdemir, saldırıya uğramasıyla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını belirtti. (MA)