HDP’li Başaran, Batman Kayyımının 6 milyon TL’ye yaptıracağı Emniyet binasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a sordu

HDP’li Başaran, Batman Kayyımının 6 milyon TL’ye yaptıracağı Emniyet binasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a sordu
Yayınlama: 30.06.2021

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman Kayyımının 6 milyon liraya yaptıracağı emniyet binasını Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması üzerine soru önergesi verdi.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, ”Batman Valisi Hulusi Şahin, Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) halkın oyları ile seçilen Songül Korkmaz ve Mehmet Demir’in yerine 23 Mart 2020 tarihinde Batman Belediyesi’ne kayyım olarak atandığı zamandan beri yolsuzluk ve israf gibi çeşitli konularda sürekli gündem olmaktadır. Son olarak Şahin, bütçesi İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanan İl Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası’nın yapımı için ihale açmıştır. 1 Nisan’da açık yapılan “Batman İl Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası Alım İşi” ihalesine 4 firma katılmıştır. 9 bin 823 bin TL yaklaşık maliyetle yapılan ihale,  6 milyon 283 TL’ye Knossos Yol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Maze Petrol İnşaat Elektrik Elektronik Nakliyat Hizmet Alımı Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İş Ortaklığı’na verilmiştir. Şirket ile belediye arasında ihaleye ilişkin 5 Mayıs’ta sözleşme imzalanmıştır. Daha önce de belediye bütçesinden Eğitim Araştırma Hastanesi, Emniyet Müdürü Konağı, Beşiri Kaymakamı Konutu, MİT, Çevre Şehircilik Müdürlüğü çevresi peyzajları ile Batman İl Jandarma Komutanlığı içi yol ve kaldırımları yaptırılmıştır” dedi.

Başaran, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği sorular şöyle:

  1. Her kurumun ve bakanlığın belli bir bütçesinin olduğu bilindiği halde Baman’da yapılacak emniyet binası neden belediye bütçesinden karşılanmaktadır?
  2. İçişleri Bakanlığı’na ayrılan bütçe ne kadardır? Bakanlığa ayrılan yıllık bütçe ne kadardır?
  3. Sağlık Bakanlığı ya da diğer bakanlık ve askeri kurumların kendi bütçeleri yok mudur?
  4. Knossos Yol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Maze Petrol İnşaat Elektrik Elektronik Nakliyat Hizmet Alımı Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İş Ortaklığı kime ya da kimlere aittir?
  5. Batman kayyımının harcamaları içerisinde direkt olarak halkın ihtiyaçlarına yönelen kaç kalem vardır?  Buraya ne kadar bütçe ayrılmıştır?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.