HDP’li belediye eşbaşkanları: Kayyımları tanımıyoruz

HDP’li belediye eşbaşkanları: Kayyımları tanımıyoruz
Yayınlama: 24.03.2022

Yerlerine kayyım atanan HDP’li belediye eşbaşkanları, kayyım atanmasının yıl dönümü dolayısıyla, “Verdikleri kararları tanımıyoruz ve tanımayacağız” açıklaması yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yerel Yönetimler Kurulu, 23 Mart 2020 tarihinde Diyarbakır’ın Eğil, Lice, Ergani ve Silvan belediyelerine kayyım atanmasının yıl dönümü dolayısıyla Bağlar’daki parti binasında açıklama yaptı. HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan’ın yanı sıra yerlerine kayyım atanan bazı belediye eşbaşkanları ve meclis üyeleri açıklamaya katıldı.

MERCAN: MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Yerine kayyım atanan Lice Belediyesi Eşbaşkanı Tarık Mercan, kayyımlarla Kürt halkının iradesinin yok saydığını belirtti. AKP-MHP iktidarını “kötülüklerin ve hukuksuzlukların örgütlenmiş hali” olarak nitelendiren Mercan, kayyımlarla birlikte belediyelerin karakola dönüştürüldüğünü ve halktan koparıldığını belirtti. Mercan, “Demokrasi düşmanı ve bütün kötülüklerin örgütlenmiş hali ile ün kazanan AKP-MHP, faşizmi kurumsallaştırarak halkımızı nefessiz bırakmaya çalışmaktadır. Halkın seçilmiş temsilcileri olarak, bütün bu hukuksuzluklara karşı dün olduğu gibi bundan sonra da mücadelemizi sürdürecek ve direnişimizi büyüteceğiz” dedi.

İNKAR VE İMHA SİYASETİ

Belediyelerin kayyımlar döneminde rant alanına çevrildiğini söyleyen Mercan, şunları söyledi: “Kayyımlar, atandıkları ilk günden itibaren kadın kazanımlarına, Kürtlere ve Kürtlüğe dair ne varsa hedef alarak, inkar ve imha siyasetinin yürütücüleri olmuşlardır. Belediye kaynakları halk yararına kullanılmak yerine yandaşa peşkeş çekilmiştir. Talan ve yağma düzeni kayyımlar eliyle vücut bulmuştur. Kentin seçilmiş temsilcileri olarak halkımızla beraber olduğumuzu, bu hukuksuzluklara karşı mücadelemizi daha güçlü bir şekilde sürdüreceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.”

‘KAYYIMLARI TANIMIYORUZ’

Yerine kayyım atanan Ergani Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Kaya ise, mahkeme kararına rağmen görevine dönmesine izin verilmediğine işaret ederek, “Yukarıdan bir karar geldiği için biz görevimize iade edilmedik. İktidardakiler gitmeden, kimse rahatlıkla görevini yapamaz ve görevine iade edilemez. Kayyımın verdiği kararları tanımıyoruz ve tanımayacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.