HDP’li yöneticiler tutuklandı

HDP’li yöneticiler tutuklandı
Yayınlama: 13.06.2021

 İstanbul’da 4 gün önce gözaltına alınan ve siyasi parti faaliyetleri nedeniyle suçlanan HDP yöneticileri Fener Günana ve Ahmet Subaşı tutuklandı.  

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 9 Haziran’da 8 ilçede yapılan ev baskınlarında, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan HDP İl Örgütü yöneticileri Fener Günana ve Ahmet Subaşı ile Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sait Bor ve HDP İl Örgütü güvenlik çalışanı Mustafa Turgut, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından dün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Partinin Halkla İlişkiler Komisyonu bünyesinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla suçlanan HDP’liler, savcılık tarafından tutuklanma talebiyle İstanbul 9’uncu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.  

Mahkeme, HDP İl Örgütü yöneticileri Fener Günana ve Ahmet Subaşı hakkında tutuklama kararı verdi.

HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Mehmet Sait Bor ve güvenlik çalışanı Mustafa Turgut, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Günana ve Subaşı, Silivri Cezaevi’ne gönderildi. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.