HDP’lileri ‘ölümle’ tehdit eden AKP’liler hakkında suç duyurusu

HDP’lileri ‘ölümle’ tehdit eden AKP’liler hakkında suç duyurusu
Yayınlama: 10.06.2021

Şırnak İl Genel Meclisi’nin HDP’li üyeleri, kendilerini “ölümle” tehdit eden AKP’liler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şırnak İl Genel Meclisi’nin Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, meclis toplantısında kendilerini tehdit eden AKP’li üyeler İhsan Gök ve İsmet Öter hakkında, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

ÖLÜM TEHDİDİ

Yapılan suç duyurusunda, AKP’lilerin Meclis’te çoğunluğunu kendi lehlerine dönüştürebilmek için sürekli bir çaba içerisinde oldukları ifade edildi. Verdikleri önergenin gündeme alınmaması üzerine AKP’li Meclis üyeleri tarafından gruplarına yönelik sözlü saldırılar başladığı belirtilen başvuru dilekçesinde, “Grup sözcümüz tarafından açıklama yapılmış olmasına rağmen AKP’li Şırnak İl Genel Meclis üyesi İhsan Gök söz alarak ‘Meclis’teki çoğunluk sayınızı düşüreceğiz ve Meclis çoğunluğunun grubumuzdan alınacağı ve bundan sonra ret yönünde vereceğimiz oyların kendileri önünde engel olmayacağını’ açık bir şekilde belirtti. İhsan Gök ve AKP’li üyeleri tehdit, hakaret ve sataşmaları devam ederken, Beytüşşebap İl Genel Meclis Üyesi olan İsmet Öter elini beline götürerek, bizleri silahla ve ölümle tehdit etti” ifadelerine yer verildi.

AKP’Lİ ÜYE TEHDİTE DEVAM ETTİ

Başvuruda, AKP’li İsmet Öter’in, HDP grubuna yönelik “Siz artık buradan hiçbir önerge geçiremezsiniz, ben buradayım, siz bundan sonra göreceksiniz ne yapacağımı, Beytüşşebap adına hiçbir önerge veremeyeceksiniz” şeklinde tehditlerde bulunduğu belirtildi. AKP’lilerin sözlü saldırılarının fiziki saldırıya dönüştüğüne yer verilen başvuruda, “Meclis grubundaki sandalyeyi almak suretiyle üzerimize saldırmaya çalıştı. Binada bulunan memurların araya girmesiyle silah ve sandalye ile bize yönelik girişmiş oldukları fiziki saldırıları son buldu” denildi.

Başvuruda, sözlü ve fiziki saldırılar ile ölüm tehditlerinde bulunan AKP’liler hakkında soruşturma başlatılması talep edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.