HDP’ye “Kobanê” operasyonu düzenlendi, çok sayıda kişi gözaltına alındı

HDP’ye “Kobanê” operasyonu düzenlendi, çok sayıda kişi gözaltına alındı
Yayınlama: 25.09.2020

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Kobanê soruşturması” kapsamında aralarında HDP yönetiwcileri ve üyelerinin de olduğu 82 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Şu ana dek gözaltına alınanlar arasında HDP eski milletvekili ve Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile mevcut ve eski HDP yöneticilerinin bulunduğu bilgisi verildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyon kapsamında sabah saatlerinde İnönü Caddesi’nde bulunan Ayhan Bilgen’in evinde arama yaptı. Gözaltına alınarak zırhlı araca bindirilen Bilgen’in emniyetteki işlemleri sürüyor. Öte yandan Bilgen’in evinin önünde toplanan bazı partililer de duruma tepki gösterdi.

HDP eski milletvekilli Sırrı Süreyya Önder’in de Aksaray’da kaldığı otelde gözaltına alındığı belirtildi. Önder, sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada “Ülke genelinde meydana gelen eylemlerde sokağa çıkma çağrısı yapan PKK/KCK terör örgütü ve sözde örgüt yöneticileri ile bazı siyasi parti yönetici ve partililer hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca 2014/146757 sayı ile soruşturma başlatılmış, soruşturma kapsamında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu tutuklu bulunmakta olup gelinen aşama itibarıyla Ankara merkezli 7 ilde, 25 Eylül 2020 tarihinden geçerli olmak üzere 82 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verilmiştir.Karar gereği şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.