Hilvan’da halk ‘hırsız AKP işbirlikçi YSK’ sloganıyla yürüdü

Hilvan’da halk ‘hırsız AKP işbirlikçi YSK’ sloganıyla yürüdü
Yayınlama: 06.04.2024

Hilvan’da seçimlerin iptal edilmesine karşı DEM Parti önünde toplanan yüzlerce yurttaş, Hilvan İlçe Seçim Kurulu önüne “Hırsız AKP, işbirlikçi YSK” sloganıyla yürüdü. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hilvan İlçe Örgütü, AKP’nin itirazı sonucu seçimlerin yenilenmesi kararına karşı partinin seçim bürosu önünden Hilvan İlçe Seçim Kurulu önüne yürüyüş düzenleyerek, açıklama yaptı. 

.

.

.

.

.

.

Açıklamaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, DEM Parti milletvekilleri Saliha Aydeniz, Vezir Parlak, Riha demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

Seçim bürosu önünde toplanan kalabalığa seslenen DEM Parti Curnê Reş Belediyesi eşbaşkan adayları, “Değil 10 seçim 50 seçimde olsa biz bu zihniyeti burada bir kez kırdık, bundan sonra da kazanan biz olacağız. Biz bu zihniyeti Hilvan’da sandığa gömeceğiz” mesajı verdi. 

Ardından bir araya gelen heyet ve kitle seçim bürosundan seçim kuruluna kadar alkış, zılgıt ve sloganlarla yürüdü. Yürüyüş boyunca kitle sıklıkla, “Direne direne kazanacağız”, “Hilvan uyuma iradene sahip çık”, “Bijî iradeya gelê Kurd”, “Hırsız AKP, işbirlikçi YSK” sloganları attı.

Çevrede bulunan esnaflar, yurttaşlar alkışlarla, kornalarla kitleye destek verdi. Kitle ilçe seçim kurulu önüne “Hırsız AKP işbirlikçi YSK” sloganıyla toplandı. Yüzlerce kişinin katılımıyla ilçe seçim kurulu önünde yapılan açıklamada konuşan DEM Parti Mêrdîn milletvekili Aydeniz, şunları söyledi: “Kürt halkının iradesi AKP-MHP faşizmini durdurdu. AKP iktidarı süreç boyunca valiyle, kaymakamla, askerle, polislerle seçim çalışmaları yaptı. Ancak seçimi kaybettiğini anlayan AKP Curnê Reş’te kirli zihniyetini sandıkları kendi elleriyle yakarak gösterdi. Bunu tüm dünya, Türkiye ve Kürdistan kamuoyu gördü.

Şimdi de YSK memurlarıyla seçimi kazanmaya çakışıyorlar. 2016 da kayyım atıyorlardı, şimdi de bu yolla kayyım politikasını yürütmeye çalışıyorlar. Curnê Reş halkının iradesi nettir. Buradan çağrıda bulunuyoruz, çetevari bir biçimde irade gaspı yapanlara karşı gün Kürt iradesini tanıma günüdür diyoruz. Wan bir örnekti. Wan’da yapılmak istenen darbe, Kürt halkının duruşu ve Türkiye’deki halklarının dayanışmasıyla iktidara geri adım attırdı. Bu seçim bize şunu gösterdi, kazanan halkın iradesidir, partimizdir. YSK bugün iktidar gibi karar alıyor. Biz mahalle mahalle, köy köy halkımızla bir araya gelerek bu karar 2 Haziran’da cevap olacağız.” 

Açıklama yürüyüşle son buldu.