Hukukçuların ‘Can Atalay’ açıklamasına polis müdahalesi

Hukukçuların ‘Can Atalay’ açıklamasına polis müdahalesi
Yayınlama: 08.06.2023

TİP’ten Hatay milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Gezi Davası tutuklusu avukat Can Atalay için Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen hukukçulara polis müdahale etti.

Gezi Davası tutuklusu Can Atalay’ın, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili olarak seçilmesi, mazbatasını alması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kaydının yapılmasına rağmen halen cezaevinde tutulması nedeniyle yedi ilde eşzamanlı eylem düzenleyen hukukçulara Ankara Adliyesi önünde polis müdahale etti.

Milletvekilliği seçimleri sonrası TBMM’nin 28. döneminde görev alacak isimler Genel Kurul’da yemin ederek görevine başlarken, TİP’ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay ise cezaevinden tahliye edilmedi ve görevine başlayamayan tek milletvekili oldu.

Hukukçular yedi ilde Can Atalay için eşzamanlı olarak bir araya geldi. Gazete Duvar’ın aktardığına göre, Atalay için Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen hukukçulara polis müdahale etti.

NE OLMUŞTU?

Gezi Davası kapsamında aldığı 18 yıl hapis cezası nedeniyle Silivri Cezaevi’nde tutulan Atalay’ın mazbatası, 25 Mayıs tarihinde avukatları tarafından alındı ve hemen ardından Atalay’ın tahliyesi için Yargıtay’a başvuruda bulunuldu.

Yargıtay, yapılan başvuruya hala yanıt vermezken TİP Milletvekili Can Atalay henüz edilememesi sebebiyle görevine başlayamadı.