İHD: Cumartesi Annelerinin her zaman sesi olacağız

İHD: Cumartesi Annelerinin her zaman  sesi olacağız
Yayınlama: 18.12.2021

Batman’da da kayıp yakınları ve İHD Şubesi üyeleri, 508’inci hafta eylemi için Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelerek açıklama yaptı.

“Kayıplar bulunsun failler yargılansın” yazılı pankart ile kayıpların fotoğrafının açıldığı açıklamada İHD Şube yöneticisi Mahfuz Akgül konuştu. Akgül Cumartesi Anneleri’nin mücadelesine değindi.   Akgül, 5 Şubat 2011 tarihinde şimdiki Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın Cumartesi Anneleri’ni resmi konutunda kabul ettiğini ancak bir açıklamasında kullandığı “Galatasaray Meydanı’nın terör örgütlerinin sözde ortak meşruiyet alanı haline getirilmesine müsaade etmeyeceğiz” sözlerin ardından eylemin sürekli saldırı ve engelleme girişimleri ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

İstanbul’da İstiklal Caddesi, Diyarbakır’da Koşu yolu Parkı Batman’da ise Gülistan Caddesi’nin hiçbir hukuki dayanağı olmayan gerekçelerle eylem ve etkinliklere yasaklı hale getirildiğini hatırlatan Akgül,  “Bu tahrik içeren açıklamalar;  Cumartesi Annelerinin mücadelesinin engellenmesi, hakikatlerin gizlenerek suçluların korunmak istenmesi yanında, barışçıl bir sivil itaatsizlik eylemini provoke ederek,  toplumun geniş bir kesimi tarafından sahiplenilen Cumartesi Anneleri üzerinden toplumun bir kargaşaya sürüklenmek istendiğini de gösteriyordu. Analık hakkıyla, ana yüreğinden gelenle konuşan, davranan Cumartesi Anneleri’ne yönelik her saldırı, toplum vicdanında ve aklında anında mahkum edilecek, Anayasa, İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarına aykırı bu yasak kararları ulusal mahkemelerde olmazsa uluslararası mahkemelerde mutlaka cezalandırılacaktır. Cumartesi Anneleri/İnsanları da gözaltında kayıplarını aramaktan ve adalet istemekten asla vazgeçmeyeceğini, Bizler insan hakları savunucuları olarak, Cumartesi Annelerinin her zaman hakikat ve adalet taleplerinin sesi, soluğu olmaya devam edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eylem 5 dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.