İHD Hakkari Şube Eşbaşkanı Yusuf Çobanoğlu’nun tehdit edilmesine tepki

İHD Hakkari Şube Eşbaşkanı Yusuf Çobanoğlu’nun tehdit edilmesine tepki
Yayınlama: 18.05.2022

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, derneğin Hakkari Şube Eşbaşkanı Yusuf Çobanoğlu’nun tehdit edilmesine ilişkin dernek binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya İHD üye ve yöneticileri katılırken, “Hak savunucularını hedef gösteren anlayış kabul edilemez” pankartı açıldı. Burada konuşan İHD Üyesi Avukat Mehmet Akif Akın, İHD yönetici ve üyelerinin yanı sıra genel olarak insan hakları savunucularına yönelik tehditler ve yargı yoluyla baskı politikasının arttığını söyledi.

ULUSALARARASI SÖZLEŞMELER

Türkiye’nin altına imza attığı uluslararası sözleşme ve belgeler ile bir parçası haline geldiği evrensel insan hakları hukuku, insan hakları savunucularının korunmasını demokratik bir toplumun olmazsa olmaz esaslarından biri olarak kabul ettiğini kaydeden Akın, “ Bu belgelerden biri olan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Savunucularının Korunması Bildirgesi’ne göre taraf devletler, bildirgede amaçlanan hakların meşru kullanımı çerçevesinde insan hakları savunucularını şiddet, tehdit, misilleme eylemi, fiili veya hukuksal ayrımcılık, baskı veya diğer keyfi hareketlere karşı korumakla, tüm bu sıralananları suç olarak kabul etmek ve işlem yapmakla yükümlüdürler” dedi.

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Baskılara boyun eğmeyeceklerini kaydeden Akın, “Hak savunucularına yönelik süren baskı, taciz ve tehditleri kınıyoruz. Yusuf Çobanoğlu’nu tehdit edenlerin derhal tespit edilerek haklarında etkili hukuki sürecin yürütülmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.