İHD’den salgın riski uyarısı: 3 bin 100 çocuk cezaevlerinde!

İHD’den salgın riski uyarısı: 3 bin 100 çocuk cezaevlerinde!
Yayınlama: 28.03.2020

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonun hazırlamış oldu kısa videoda, cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumlarının risk altında olduğuna dikkat çekerken, serbest bırakılmaları çağrısında bulundu. Videoda ayrıca 3 bin 100 çocuğun cezaevlerinde kaldığı ve sağlıklarının risk altında olduğuna dikkat çekti.

Dünya genelinde 20 bin’den fazla insanın öldüğü ve vaka sayısının 600 bin’i aştığı koronavirüs (Covid-19) ile ilgili Türkiye’nin son durumu ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Açıklamaya göre Türkiye’de 108 kişi yaşamını yitirirken, vaka sayısı ise 7 bin 402’ye ulaştı. Dünya ve Türkiye’de salgın nedeniyle tedbirler artırılırken, cezaevlerinde kalan ve yüksek risk grubunda olduğuna dikkat çekilen tutuklu ve hükümlülerin durumu ise ciddiyetini koruyor.

CEZAEVLERİNDE 3 BİN 100 ÇOCUK HAPSEDİYOR!

İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu tarafından hazırlanan videoda özellikle cezaevlerinde kalan çocuk, kadın ve hasta tutuklu ile hükümlülerin büyük risk altında olduğuna dikkat çekildi. Videoda dikkat çeken bilgilerden biri de cezaevlerinde toplamda 3 bin 100 çocuğun olduğu ve 780 çocuğun anneleri ile birlikte hapsedildiği bilgisi. Yapılan çağrıda cezaevlerinde hijyen tedbirleri konusunda yetersiz olduğu belirtilirken, salgın riskine karşı tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması istendi. (Haber Merkezi)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.