İki oğlunu erkek arkadaşına öldürten annenin davasında karar açıklandı

İki oğlunu erkek arkadaşına öldürten annenin davasında karar açıklandı
Yayınlama: 23.12.2022

Ankara’da öldürüldükten 10 yıl sonra annelerinin ifadeleriyle cesedi bulunan iki kardeşin davası bitti.  Ayaş ilçesindeki hobi bahçesinde cesetleri geçen yıl bulunan iki kardeşin annesi 48 yıl, sevgilisi iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve sevgilisinin oğlu 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Oğulcan Bertan Karaoğlu (22) ile Özgür Çağkan Barış Karaoğlu (18) hakkında 10 yıl önce 1’er yıl arayla kayıp başvurusu yapıldı. O dönem yapılan araştırmalarda, kardeşlere ulaşılamadı. Savcılığın talimatıyla kayıp dosyası, geçen yıl raftan indirildi. Olayın çözülmesi için emniyet, özel bir ekip kurdu. 2 kardeşin cinayete kurban gittiğini belirleyen ekipler, çocukların annesi Fahriye Güler, sevgilisi İbrahim Terzioğlu ve onun oğlu Arman Terzioğlu’nu, 8 Ekim 2021’de gözaltına aldı.

Anne Güler, 2 çocuğunu sevgilisine öldürttükten sonra Ayaş ilçesine bağlı Ortabereket Mahallesi’ndeki hobi bahçesine gömdüklerini itiraf etti. Burada yapılan kazıda iki kardeşe ait kemikler bulundu. İfadelerinin ardından 3 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Savcılık, soruşturma sonrası 3 sanık hakkında da ‘tasarlayarak canavarca hisle adam öldürmek’ suçundan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açtı.

Savunmaların ardından kararı açıklayan mahkeme, sanık İbrahim Terzioğlu’na, 2 kardeşi ‘tasarlayarak kasten öldürmek’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, anne Fahriye Güler’e ‘öldürmeye azmettirme’ suçundan 48 yıl, Arman Terzioğlu’na ise Özgür Çağkan Barış Karaoğlu cinayetine yardım ettiği gerekçesiyle 20 yıl hapis cezası verdi.