İkizdere’deki taş ocağı için bilirkişi incelemesi yapıldı

İkizdere’deki taş ocağı için bilirkişi incelemesi yapıldı
Yayınlama: 04.07.2023

RİZE – İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat tarafından yapımına devam edilen ve neredeyse sona gelinen taş ocağına karşı açılan davada bilirkişi incelemesi yapıldı. 

Rize’nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapımına devam edilen ve sona gelinen taş ocağı için ikinci bilirkişi incelemesi bugün yapıldı.

Heyetin bölgeye gelmesiyle başlayan inceleme için ilk olarak davacı köylüler ve avukatları ile CHP’li vekiller taş ocağı sahasına alınmak istenmedi. Yaklaşık yarım saatlik beklemenin ardından mahkeme başkanının talimatıyla davacılar ve vekillerden oluşan heyet sahaya girebildi. 

‘REZALETİ KİMSE GÖRMESİN İSTİYORLAR’

Duruma tepki gösteren davacı avukatlarından Yakup Okumuşoğlu, sahanın resmî olarak mahkeme alanı olduğunu vurgulayarak, “İstiyorlar ki buradaki rezaleti kimse görmesin. Bütün mesele bu. Bırakın bu rezaleti bütün dünya görsün. Mahkeme davacı avukatını bile beklemiyor. Nereye gittikleri belli değil” ifadelerini kullandı. 

Heyet inceleme yaptıktan sonra bölgeden ayrıldı. Gözlemlerini raporlaştıracak olan heyet raporu daha sonra davanın görüldüğü mahkemeye sunacak.