İNSANLIĞIN ÖZGÜRLÜĞE BARIŞA İNSANCA YAŞAMAYA İHTİYACI VAR!

İNSANLIĞIN ÖZGÜRLÜĞE BARIŞA İNSANCA YAŞAMAYA İHTİYACI VAR!
Yayınlama: 16.09.2020

Dünyada doldur boşalt teorisi devam ediyor. Herkes bu doldur boşalt teorisine şartlandırılmak isteniyor. Özelikle küresel kapitalizm krizi ile birlikte gündemi, değiştirme, gündemi saptırmak gündemden uzaklaştırmak için, bilinçli olarak kullanılan bu doldur boşalt teorisi işe yaramıyor! Desem yalan olur, hemde çok işe yarıyor.

Bir anda bakmışsın burjuva medyaları gündemi doldurmaya doğru hızla koşarlar zan edersiniz ne kadar demokrat, ne kadar insan haklarına saygılı?

Olduğunu gördüğünüzde acaba dersiniz bunların başına saksımı düştüde birden değiştiler dersiniz.

Sonra gündemi olduğu yerden hızla başka noktaya taşımaya söylediklerinin tam tersini söylemeye inkarın inkarına doğru adım atarak doldur boşalt teorisinin yenilerini ekleyerek gündemi değiştirirler.

Küresel kapitalizm krizini emekçi sınıfların sırtına yükleyerek her türlü yoksulluğu, açlığı, dünyada ki, savaşları, ölümleri, doğa olaylarının ve ”pandemi covit 19” vürisünü   insanları tedirğin ederek korku içinde bırakarak! İnsanlar  tüm sorunları unutarak corona vürisüne  ve ölümlerine endekslenmiştir.

Bir anda dünya da; Küresel kapitalizmin krizin yerini! Başka noktaya çekmiş oluyor. Diğer yandan da İlaç tekelleri hemen aşıyı bularak insanları ve ülkeleri kuyruğa sokarak ilaç tekelleri kär üstüne kär yapıyor.

Böylece insanlar doldur boşalt politikasına çekilmiş olunuyor! Savaşlar durmuyor savaş tekelleri kär üstüne kärlarını artırıyorlar.

Silah tekelleri hızla en modern silahları üretmeye pazarı yaratmak için, savaşların maddi temellerini atmaya herkeside buna inandırmaya çalışırlar bu savaşlar durmaz  hızla devam ederler.

Orta-Doğu yine savaşın ana merkezi olmaya devam ediyor. Tüm emperyalist güçlerin  gözünü diktiği yer petrol rezerlveerin olduğu Libya’ya göz dikmiş yeniden paylaşmak için herkes gücünü askeri olarak Akdeniz sularında gövde gösterisi içindeler.

Barış ve demokrasi nutukları ile Kürd halkına söz vererek! Türk militer devletinin AKP hükümeti.  

Amerikan  emperyalizmi ve AB emperyalizminden aldığı icazetle kısık bir ses tonu ile  Kürd sorununu çözeceğini söylemeye devam ederken! Birden Kürd düşmanı kesilen AKP ve MHP iktidarı. Böylece aslına dönmüş oldular.

Kürd halkının barışı destekleme ve kutlama gösterileri! Kafatascı, şoven faşistlerini ve Kemalist CHP’yi emperyalizme göbekten bağımlı!

Türk militer devletini kurtarma naraları ile salyalı faşist, mafiya çetelerini ve şovenistleri!

Meydanlara salarak Kürd halkını ve emekçi sınıfı tehdit etmeye, linç etmek için boy gösterirken Türk militer devleti ve AKP ve MHP  hükümeti ise, ateşe benzin taşımaya devam ediyor. Bu gelişme AKP ve MHP iktidarının!

Türk militer devletinin askerini, ve siyasi partilerinin gözünü korkutmuştur. Bunun anlamı şudur; savaş rantı ve kahramanlığı bitecek!

Bundan sonra ya insanlık kazanacak  ve kazanacaksa bu demokrasi mücadelesinden ve Kürd halkından bağımsız olmayacaktır.

Faşist ve milliyetçi, şovenlerin, Kemalistlerin oy deposu olan Kürd illeri aslına dönecek ve kimse bu bölgeden ekmek yiyemeyecektir.

Budur onları tekrar kafatascılığa şovenizmi hortlatarak şohw yapmaları! Hiç kimse artık kusura bakmasın Kürd halkı ve demokrasi güçleri, eski Kürd halkı ve devrimcileri değil ve asla olmayacaktır.

Kürd bölgesinde ve illerinde demokrasi Şohow yapmasınlar! Ey Kürd halkı,bunları iyi tanıyın bunlar kan emiciler, yılanlar ve çiyanlar kan emici vampirlerdir.

Bunların devri bitti bitecek faşist şoven salyalarını akıtmaları boşuna ve son çırpınışlarıdır. Vatan millet sakarya edabiyatının devri çoktan kapandı.

Küresel kapitalizm sınırları çoktan kaldırdı! Ama küresel kapitalizm çöküşüne engel  olmamıştır.

Doldur boşalt politikaların yeri doldu. Gündemi ne kadar değiştirirsen değiştir. Altından insanlık çıkıyor.

İnsanlık ve onuru işkenceye, zulme, haksızlığa boyun eğmiyor! Direne direne barışa, özgürlüğe kapitalizmin saltanatına son vermeye koşuyor.

Kürd halkıda ve demokrasi güçleri bu saltanatın yıkılmasında  görevini başarıyla yaparken!  Kürd ve Türk emekçileri faşizme karşı omuz omuza yoldaşca, kardeşce vererek bu kaosa son vermenin bilinciyle tüm provokasyonları boşa çıkaracağına inanıyorum.

AKP ve MHP faşizmin iktidarına son vermek için işçi  ve emekçi sınıfların ”Faşizme Karşı Birleşik Cephe” içinde yer alacağından kimse şüphe ve tereddüt etmesin.

İşçi sınıfı ve emekçi sınıflar ayağa kalkarsa tam kalkar onları hiç bir güç ne durdura bilecek, nede karşısında duracak bir güç göremiyorum. Ya sömürü faşizm düzenini ya yıkacağız, ya yıkacağız!

KAHROLSUN FAŞİZM!

YAŞASIN SINIF MÜCADELESİ! YAŞASIN SOSYALİZM!

13.9.2020

Mehmet Özcan

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.