İpekyüz: Bursa’ya müjde vermeye geldik

İpekyüz: Bursa’ya müjde vermeye geldik
Yayınlama: 13.04.2023

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Bursa İl Örgütü, Yıldırım İlçesi’nin Karapınar Mahallesi’nde “Buradayız birlikte değiştiriyoruz” şiarıyla  Bursa’daki ilk seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Büronun önü Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatılırken, açılış Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ebru Günay, Batman Milletvekili Bursa Milletvekili adayı Necdet İpekyüz’ün katılımıyla gerçekleşti.

Yağan yağmura rağmen saatler önce büroya gelen yüzlerce kişi, büyük bir coşku ve heyecan ile uzun süre halaya durdu. Halay çeken halk, alkışlar eşliğinde sık sık “Jin jiyan azadî” sloganları attı. Coşkunun hiç eksilmediği etkinliğe, Özgür Kadın Hareketi(TJA),  HDP il ve ilçe yöneticileri, Yeşil Sol Parti Bursa 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Ceylan Erol Erdoğan, 2’nci Bölge Adayı Necdet İpekyüz, EMEK Partisi (EMEP)  HDP Bursa İl Başkanı Mehmet Dilek’in yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

‘ADALETİ İÇİN MÜCADELE EDENLER KAZANACAK’

İlk olarak konuşan Yeşil Sol Parti Bursa İl Eşsözcüsü Yüksel Akgün, halkı selamlayarak, bu seçimlere iki isimin damga vurduğunu belirtti. Bunlardan birinin ailesi, AKP Milletvekilinin akrabaları ve yakın korumaları tarafından katledilen Riha Milletvekili Adayı Ferit Şenyaşar olduğunu söyleyen  Akgün, “Urfa’da adaleti sağlaması gereken ama buna dair hiçbir şey yapmaya  Bekir Bozdağ, diğer taraftan adaletin sağlanması için yıllardır mücadele eden Ferit Şenyaşar. Umarım bu seçimde Ferit kazanacak, Bekir Bozdağ kaybedecek” dedi.

‘HARAMİLERİN SALTANATINI YIKACAĞIZ’

Daha sonra söz alan  Bursa 1’nci Bölge Milletvekili Adayı Ceylan Erol Erdoğan, “Bu seçim kadınların gençlerin seçimi olacak. Bu yüzden biz kadınlar gençler hep birlikte bu haramilerin saltanatını yıkacağız. 14 Mayıs’a sandıklara  sahip çıkacağız,  yeniyi özgürlüğü hep birlikte kuracağız. Yaklaşık 20 yıldır kadınlara yaşam alanları bırakmayan, İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden, gençlerin geleceğini çalan bu saltanatı hep birlikte devireceğiz. Bu sebeple başta kadınlar ve gençler, hep birlikte sandıklara sahip çıkalım. Yeniyi, güzeli, barışı hep birlikte getireceğiz” şeklinde konuştu.

‘BOYUN EĞMEDİK, EĞMEYECEĞİZ’

Daha sonra konuşan Necdet İpekyüz, “Bursa bir müjde vermeye geldik. Herkes  bilsin ki biz buradayız. Zaman birlik olma zamanıdır. 30 gün kaldı. Önümüzde bayram ve 1 Mayıs var. Bu yüzden gece gündüz çalışacağız. Süleyman Soylu,  bize ‘Kürtler sizi sevmiyor’ diyor. Buradan ona cevap olacağız. Bakalım kimi seviyor? AKP bugüne kadar eline Kuran alarak yıllarca bu  halkı kandırdı. Şimdi özgürlüğümüzü kazanma zamanı. Onlara  asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. HDP halktır, halk burada” dedi.