İstanbul final mitingine çağrı: 8 Mart ve Newroz ruhuyla Yenikapı’ya

İstanbul final mitingine çağrı: 8 Mart ve Newroz ruhuyla Yenikapı’ya
Yayınlama: 11.05.2023

İSTANBUL – İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilecek final mitingine yurttaşları çağıran Yeşil Sol Parti İstanbul İl Eş Sözcüsü Beser Çelik, “8 Mart ve Newroz ruhuyla ortaya konulan çalışmaların finalini Yenikapı’da taçlandıracağız” dedi. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) seçim mitinglerinin finali, 13 Mayıs’ta Amed, Wan ve İstanbul’da olacak. İstanbul’daki miting Yenikapı’da “Buradayız birlikte değiştireceğiz” şiarıyla saat 13.00’de başlayacak. 

Yüzbinlerin hedeflendiği mitinge, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Cengiz Çiçek, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Sözcüsü Barış Kayaoğlu ile milletvekilli adayı Sırrı Süreyya Önder katılacak. 

‘AKP İÇİN SONA GELİNDİ’

Mitinge katılım çağrısı yapan Yeşil Sol Parti İstanbul İl Eş Sözcüsü Beser Çelik, AKP iktidarının 21 yıldır baskı, zulüm ve savaş politikalarıyla varlığını koruduğunu belirtti. 14 Mayıs’ta kurulacak sandıklara işaret eden Çelik, “İktidar için artık sona gelindi. Bu sürecin değişim gücü de biz Yeşil Sol Parti’dir. Çünkü bu iktidarın bizlere uyguladığı baskı, inkar, imha politikalarına karşı hiçbir zaman geri adım atmadık. Bu iktidarı bizler göndereceğiz” dedi. 

GÖZLER İSTANBUL’DA OLACAK 

Milyonlarca seçmenin bulunduğu İstanbul’un seçimlerin belirleyicisi olduğundan tüm gözlerin burada olacağını dile getiren Çelik, “Seçimler öncesi 8 Mart ruhu vardı. O ruhla Newroz’a ve o Newroz ruhuyla da ortaya konulan bütün çalışmaların finalini de Yeni Kapı’da yapacağımız mitingle taçlandıracağız. Neden gözler İstanbul’da çünkü ötekileştirilen ve yok sayılan milyonlar bu kozmopolit kentte. Bu milyonların tüm umutları da Yeşil Sol’da. Bu anlamıyla da Yeşil Sol Parti, İstanbul’da seçimlerin belirleyicisi durumda. Bunu da seçimlerde yansıtacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

FİNAL MİTİNGİNE ÇAĞRI 

Miting çalışmalarında sona gelindiğini aktaran Çelik, şöyle dedi: “Yeşil Sol mitinge hazır. Yeşil Sol Parti herkesin sesidir. Mitinge katılım seçimin göstergesi olacak. ‘Söyleyecek sözümüz’ var diyen herkesin rengi ve zılgıtlarıyla Yenikapı mitinginde olması gerekiyor. Miting alanında birbirimize vereceğimiz gücü ayın 14’ündeki seçime yansıtmamız gerekiyor. Bu nedenle kitlesel katılım bizim için çok önemlidir. Her ne kadar bizi yok saymaya devam etseler de bizler, değimin gücüyüz. Bunu final mitingimizle göstereceğiz. 15 Mayıs’a güneşli bir güne uyanacağız.”