İYİ Partili Belediye Başkanı yolsuzluktan gözaltında

İYİ Partili Belediye Başkanı yolsuzluktan gözaltında
Yayınlama: 31.01.2023

İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla gözaltına alındı. Çetin ile birlikte imar müdürü, kamu çalışanı ve iki müteahhit de gözaltında.

 Çanakkale Gökçeada Belediyesi’ne “yolsuzluk” ve “rüşvet” iddiasıyla düzenlenen operasyonda İYİ Partili Başkan Ünal Çetin’in de aralarında olduğu beş kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sabah saatlerinde Gökçeada Belediyesi’ne “yolsuzluk” ve “rüşvet” operasyonu düzenledi.

Operasyonda Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D., kamu çalışanı E.B ile müteahhitler R.G. ve B.B. gözaltına alındı.

‘İTİBARSIZLAŞTIRMA GAYRETLERİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’

İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Belediye başkanının gözaltına alınmasını siyasi bir adım olarak nitelendirildiği açıklamada, “Seçimlere yakın Millet İttifakı belediyelerine yönelik zamanlaması manidar operasyonu, kamuoyunun vicdanına havale ediyor, Millet İttifakı belediyelerine yönelik bu tür itibarsızlaştırma gayretlerine müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna duyuyoruz” denildi.