İzmir’de 20 genç gözaltına alındı

İzmir’de 20 genç gözaltına alındı
Yayınlama: 31.10.2022

Yaşanan hak ihlallerine dikkat çekmek için düzenledikleri resim sergisi ardından yürüyüş yapmak isteyen sosyalist gençlik örgütü üyesi en az 20 kişi gözaltına alındı. 

İzmir’de bulunan sosyalist gençlik örgütleri, Türkiye’de yaşanan hak ihlallerine yönelik Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde resim sergisi etkinliği gerçekleştirdi. Açıklamada tutuklanan 9 gazeteci ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkezi Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Bartın’da madende yaşamını yitiren madenciler ve kimyasal silah kullanımına dair fotoğrafların yanı sıra “Şebnem Korur Fincancı onurumuzdur”, “Kimyasal silah kullanımı insanlık suçudur”, “Tutuklanan gazeteciler yalnız değildir” ve “Bartın kaza değil katliam” dövizleri taşındı. Etkinlikte sık sık “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Biji berxwedana ciwanan” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. 

Sansür yasası, tutuklamalar ve Bartın’a maden faciasına dair konuşmalar yapan gençlik üyeleri daha sonra ellerindeki dövizlerle yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis gençleri abluka altına aldı. Daha sonra gençlere saldıran polis, 20 kişiyi darp ederek ve yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan 20 kişi sağlık kontrolü için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Gençler daha sonra ifade işlemleri için emniyete götürülecek.