Kadınlar ‘Kadın Yoksulluğuna Hayır’ buluşması için Antep’te

Kadınlar ‘Kadın Yoksulluğuna Hayır’ buluşması için Antep’te
Yayınlama: 15.09.2021

HDP Kadın Meclisi, “Kadın Yoksulluğuna Hayır” buluşmaları kapsamında Antep’te, evde parça başı çalışan kadınlarla bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, “Kadın Yoksulluğuna Hayır” buluşmaları kapsamında Antep’te kadınlarla bir araya geldi. Buluşmaya, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü, Nuran İmir, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Antep İl Eşbaşkanı Kadriye Elmas, HDP Antep İl Eşbaşkanı Songül Koçdağ, HDP Antep İl Kadın Meclisi üyeleri ile çok sayıda partili kadın katıldı.

Heyet ilk olarak merkez Şehitkamil ilçesinde evde paketleme, ayıklama gibi parça başı çalışan kadınları ziyaret etti.

KİLOSUNU 60 KURUŞA AYIKLIYOR

Aracıların temin ettiği kuru üzümleri eve götürerek ayıklayan kadınlarla bir araya gelen heyet, kampanya hakkında bilgi verdi. Üzüm çöplerini ayıklayarak geçimlerini sağladıklarını belirten kadınlar, kilo karşılığında 60 kuruş kazandıklarını ifade etti. Hayat pahalılığından şikayetçi olan kadınlar, kazançlarının masraflarını karşılamadığını dile getirdi.

ÇALIŞMA ZORUNLULUĞU

Günde 20-25 TL kazandıklarını belirten bir kadın, ev kirasının 750 TL olduğunu ve 6 çocuğa baktığını söyledi. Başka bir geliri olmadığına dikkati çeken kadın işçi, düşük ücretle de olsa çalışmak zorunda olduğunu kaydetti. Kadınların içinde bulunduğu durumun iktidarın ayıbı olduğunu belirten HDP’li vekil Nuran İmir, “Kadınlar emeklerinin karşılığını alana kadar her alanda mücadelemiz devam edecek” dedi.

EMEK SÖMÜRÜSÜ

Kadınların sorunlarını dinleyen HDP’li Başaran, “Kadın yoksulluğu kaderimiz değil” derken, Ayşe Sürücü de, sorunları Meclis’e taşıyacaklarını belirtti. Kadınlar nasır tutan ellerini Sürücü’ye göstererek, sosyal bir güvencelerinin olmadığını vurguladı. Çalışan bir kadın, “Bizi sömürüyorlar. Emek bizim ama kazanan biz değiliz. Ne olduğunun farkındayız, yokluktan dolayı bu işi yapıyoruz” dedi.

BULUŞMALAR DEVAM EDECEK

Ev ev dolaşarak kadınların sorunlarını dinleyen heyet, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe binalarında kadınlarla buluşma programı düzenleyecek. Heyet daha sonra sivil toplum örgütü, kadın platformları ve Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) işinden edilen kadınlarla bir araya gelecek.(MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.