Kadınlardan Uçar’a destek: İrademizdir

Kadınlardan Uçar’a destek: İrademizdir
Yayınlama: 03.10.2023

AMED – Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın hedef gösterilmesine tepki gösteren kadınlar, “Uçar, baskı ve zulüm politikalarınıza karşı diz çökmeyen bir mücadele geleneğinin yürütücüsüdür. Kadınların iradesidir” açıklaması yaptı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın Meclis açılışı sırasında yaptığı açıklamalar üzerine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral tarafından hedef gösterilmesi tepkiye neden oldu. Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad- TJA) ve partinin Kadın Meclisi, Uçar’a destek açıklaması yaptı. TJA açıklamasında, “Kadın düşmanı cumhurbaşkanı başdanışmanının sanal medya üzerinden arkadaşımız Çiğdem Kılınçgün Uçar arkadaşımıza yapmış olduğu cinsiyetçi, milliyetçi saldırıyı bilinçli bir hedef gösterme olarak görüyoruz” denildi. 

Açıklamada, “Biz kadınlar bu saldırılar ve hedef gösteren faşist zihniyete karşı her zamankinden daha güçlü durduğumuzu yılmadan ifade etmeye devam edeceğiz. Bizler TJA’lı kadınlar olarak Kürt sorununun demokratik çözüm ısrarından ve faşist erkek zihniyeti ile mücadele etmekten asla geri adım atmadık, atmayacağız. Yıkıma, bozguna, talan etmeye alışmış bu gerici zihniyetin kadın düşmanı politikalarına karşı duracağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz. Arkadaşımız Çiğdem Kılıçgün Uçar halkın ve kadınların iradesidir. Bu ülkede dayatılan çözümsüzlüğün karşısında durduğu için hedef yapılmıştır. Çiğdem Kılıçgün Uçar şahsında tüm kadınlara yapılan bu saldırıyı kınıyoruz” diye kaydedildi. 

KADIN MECLİSİ AÇIKLAMASI

Kadın Meclisi ise, şu açıklamayı yaptı: “Faşist kadın düşmanı iktidara bağlı atanmış Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sosyal medya üzerinden cinsiyetçi, milliyetçi söylemlerle Eşsözcümüz Çiğdem Kılıçgün Uçar’ı hedef göstermiş, tehdit etmiştir. Daha önce de defalarca siyasetin içerisinde yer alan kadın yoldaşlarımız erkek egemen iktidar tarafından hedef alınmıştır. Ancak yapılan her saldırı karşısında örgütlü gücümüz ve mücadelemize olan inancımız artmış ve kadın iradesi kazanmıştır. Kadınlar Kürt sorununda demokratik çözüm ısrarından tek bir geri adım atmamıştır. Savaş ve şiddet politikalarına karşı onurlu barışı savunmaktan asla vazgeçmemiştir, vazgeçemeyecektir. Erkek egemen iktidarın Kürt ve kadın düşmanı politikalarını karşı örgütlenerek yaşamın her alanında olduğu gibi siyasette de sözümüzü söylemekten asla geri durmayacağız.

AKP-MHP erkek egemen faşist ittifaka ve onun atanmışlarına bir kez daha hatırlatırız ki; Çiğdem Kılıçgün Uçar halkın iradesi ve kadınların iradesi ile seçilmiş ülkenin 3’üncü büyük partisinin Eşsözcüsüdür. Sizin baskı ve zulüm politikalarınıza karşı diz çökmeyen, boyun eğmeyen bir mücadele geleneğinin yürütücüsüdür; kadınların iradesidir. Çiğdem Kılıçgün Uçar şahsında tüm kadınlara yapılan bu saldırıya karşı örgütlülüğümüzü büyüterek, mücadelemizi yükselterek cevap vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”