Maraş Türkoğlu cezaevinde tutuklu bulunan siyasi hükümlü Abdulsemet Durak’ın tedavisinin kelepçeli yapıldığı ve psikolojik baskı gördüğü iddia edildi.

Maraş Türkoğlu 1 Nolu L tipi cezaevinde bulunan siyasi hükümlü Abdulsemet Durak’ın ailesi, cezaevi yönetiminin kalp krizi geçiren Abdulsemet Durak’a psikolojik baskı yapılarak sağlıksız koşullarda ve kelepçeli halde tedavisinin yapılmak istendiğini dile getirdi.

İHD Batman şubesine başvuran Tutuklu Abdulsemet Durak’ın ailesi İHD’ye verdiği dilekçede: “18 nisan 2020 tarihinde Kahramanmaraş Türkoğlu cezaevinde kalp krizi geçirmiş bulunup; 22 nisan 2020 tarihinde saat 17:00 sularında bize (ailesine) kendi haftalık telefon hakkı sırasında haber vermiş bulunmaktadır. Kriz sırasında cezaevi yönetimi tarafından ağır piskolojik baskıya maruz kalıp ölümü için ellerinden gelen herşey yapılmıştır.

Hastaneye transfer sırasında sağlığı için ferah bir ortam sağlanması gerekirken kelepçeleri bile açılmamıştır. Aynı şekilde anjiyo sonrasında yoğun bakım süresince (3 gün) kelepçeleri açılmamıştır. By-pass ameliyatı istenmiş fakat ameliyat sonrasında tekrar cezaevine gönderileceği için ve cezaevi şartları el vermeyeceği için (enfeksiyon riski çok olduğu) hasta kabul etmemiştir. Ayrıca bu kriz,ömründe geçirdiği 3. krizdir. Bundan sonraki en ufak bir spazmda bile hayatını kaybetme riski çok fazladır”