Karamollaoğlu’ndan ‘HDP kapatılmalı’ diyen Bahçeli’ye: Saçmalıyor

Karamollaoğlu’ndan ‘HDP kapatılmalı’ diyen Bahçeli’ye: Saçmalıyor
Yayınlama: 17.12.2020

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, MHP lideri Bahçeli’nin HDP’nin kapatılmasına ilişkin çağrılarına ve açıklamalarına tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Partisi Genel Başkanı Ahmet Davuoğlu ile yaptığı görüşme sonrası ortak basın açıklamasında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temek Karamollaoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘HDP kapatılmalıdır’ çağrısına ilişkin açıklama yaptı.

Artı Gerçek’in HDP’ye yönelik “haşere, itlaf edilmeli” şeklinde MHP kanadından yapılan çağrılar olduğu ve HDP’nin bu açıklamaları “soykırım” olarak nitelediği sorulan Karamollaoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Buradaki yaklaşım, bir kere siyasi üslup doğrudan doğruya insanları tarif eder. Söz sahibine aittir daima, karşısındakine değil. Ben Sayın Bahçeli’nin kullandığı tabirler, özellikle hiçbir zaman siyasete sığmayan, siyasette kabul görmeyen tabirler. Eskiden beri ötekileştiren, kendisi gibi düşünmeyeni mutlaka “hain” kabul eden bir anlayış var. Bu haşere gibi konular da bu mahiyette.

Tasvip etmediğim için de bu konularda fikir beyan doğru bulmuyorum. Çünkü her gün bir sürü saçmalıklar gündeme getiriliyor. Her saçmalığa cevap vermeye kalksanız, siz de onun bir parçası haline geliyorsunuz.”

Karamollaoğlu’nun ardından söz alan Davutoğlu da Saadet Partisi liderinin sözlerini destekleyerek Bahçeli’ye tepki gösterdi. Gelecek Partisi liderinin Bahçeli’nin açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

“Sayın Karamollaoğlu son derece güzel bir çerçeve çizdi. Ben de aynı kanaatteyim. Siyasi söylem zihniyetin yansımasıdır. Sayın Bahçeli ve kurmaylarının sadece HDP’ye dönük değil, bizlere dönük de açıklamaları da her türlü siyasi nezaketin dışındandır, ötesindedir. Bu bahsettiğiniz itlfaf, haşere gibi ifadeler acaba insan bir sözü kullanırken şöyle düşünmeli insanlık vicdanına, milletin vicdanına nasıl yankı yapar. Türk siyasetinde kullanılan bu ifadeleri İngilizceye, Arapçaya değişik dillere çeviren kimse saygı duyar mı böyle ifadeler kullanan birisine ve siyadetine…”

Ayrıntılar geliyor…