Görevden uzaklaştırılan Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın da aralarında bulunduğu 15 kişinin gözaltı süresi uzatıldı.

Kars’ta 1 Ekim’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan siyasetçiler Hazal Ağadeve, İzzet Altig, Sabri Avag, Adem Karataş ve Zorba Başkutlu ile Demokrat Haber muhabiri Selda Manduz’un emniyetteki ifade işlemleri sona erdi. Aynı baskınlarda gözaltına alınan görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın da aralarında bulunduğu 15 kişinin halen ifadesi alınmadı.

GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI

21 kişinin tamamı adliyeye sevk edildi. Eşbaşkan Alaca’nın da aralarında bulunduğu 15 siyasetçinin gözaltı süresi uzatıldı. Emniyet ifadesi alınan Hazal Ağadeve, İzzet Altig, Sabri Avag, Adem Karataş ve Zorba Başkutlu ile Demokrat Haber muhabiri Selda Manduz’un savcılık ifadelerinin alınması bekleniliyor.

Gözaltı süresi uzatılan siyasetçiler, emniyete götürüldükleri sırada adliye önünde toplanan partililer ve yakınları tarafından alkışlandı.

Gözaltı süresi uzatılan 15 kişinin isimleri şöyle: Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, HDP Kars İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekin, Kars Belediye Meclis üyeleri Kaya Naki, Fahrettin Kaya, Ömer Albayrak ve Suat Bayhan, Kağızman İl Genel Meclis üyesi Halil Kan, Dağpınar Belediye Meclis üyesi Hamdi Erkmen, Digor Belediye Meclis üyesi Hamit Taşdelen, TJA aktivisti Medya Tağay, önceki dönem Digor Belediye Meclis üyesi Reis Baykiz, belediye çalışanı Şengül Erkmen ve Bülent Ağbaba.