Katledilen 2 kişinin cenazeleri ailelerine teslim edildi

Katledilen 2 kişinin cenazeleri ailelerine teslim edildi
Yayınlama: 02.05.2024

Türkiye’ye ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 2 yurttaşın cenazesi ailelerine teslim edildi. CPT, bir kişinin kayıp olduğunu açıkladı. 

Türkiye’nin 28 Nisan’da Federe Kurdistan Bölgesi’nin Hewlêr kentine bağlı Sîdekan ilçe kırsalına dönük savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Toplumsal Barışı İnşa Timleri (CPT), saldırıya dair açıklama yaptı. Açıklamada, “Elde edilen bilgilere göre 28 Nisan’da Doğu Kurdistan nüfusuna kayıtlı yurttaşlar bahar mevsiminde yetişen bitki ve pancarları toplamak üzere Hewlêr’in Biradost bölgesine düşen Sîdekan ilçesinin Xinêre yaylalarına gitmişlerdir” denildi. 

Açıklamada, savaş uçaklarının bombardımanı sonucu Rojhilat (Doğu Kurdistan) nüfusuna kayıtlı 2 yurttaşın yaşamını yitirdiği, yaralanan bir kişiden ise haber alınamadığı belirtildi. 

CENAZELER BULUNDU

Öte yandan 2 yurttaşın cenazesinin 4 gün sonra ailelerine teslim edildiği belirtildi. Katledilen yurttaşlar isimlerinin Ahmet Haydari ve Resul Yunusi olduğu kaydedildi. 

Rojnews’in haberine göre; Her iki yurttaş da Serdeşt nüfusuna kayıtlı. Haydari’nin bir çocuğu bulunurken, Yunusi’nin ise 3 çocuk babası olduğu belirtildi.