Katledilen 6 kadın Batman’da anıldı: Diz çökmedik

Katledilen 6 kadın Batman’da anıldı: Diz çökmedik
Yayınlama: 05.01.2024

BATMAN – Paris ve Silopi’de katledilen kadınlar için Batman’da yapılan açıklamada, “Yılmadık, diz çökmedik” mesajı verildi. 

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn) ve Leyla Şaylemez (Ronahî) ile Şirnex’in Silopiya (Silopi) ilçesinde 2015-2016 tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında katledilen Sêvê Demîr, Fatma Uyar ve Pakize Nayır, Batman’da yapılan açıklamada anıldı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından yapılan anmaya çok sayıda kadın katıldı.

MÜCADELE VURGUSU

DBP Batman İl Eşbaşkanı Mehdiye Demir, katledilen kadınların faillerinin aradan geçen süreye rağmen ortaya çıkarılmadığına dikkat çekti. Kadınların hedef alınarak katledildiğini belirten Demir, “Elimizde karanlıkları aydınlatan fenerimiz, yoldaşlarımız var. Sözümüz olsun ki zulme karşı duracağız” dedi. 

Demir, “Bu katliamların üstünü örtmeye çalışan kirli politikalara karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kere daha belirtiyoruz. Katliamcı ve kadın düşmanı zihniyeti bir kez daha lanetliyoruz. Yılmadık, diz çökmedik. Kesintisiz bir mücadele verdik. Bu mücadelede bedel ne olursa olsun asla taviz vermeyeceğiz” diye kaydetti. 

DEM Parti Batman Milletvekilli Zeynep Oduncu ise, Paris Katliamı’nın barışın konuşulduğu bir dönemde yaşandığını söyledi. Oduncu, “Paris’te yaşanan katliam sonrası Kürdistan’da sokağa çıkma yasağı ilan edilerek sokak ortasından katliamlar gerçekleştirildi. Paris’te barışa kurşun sıkan devlet aklı kadınlara saldırdı, çünkü kadınlardan korkuyorlar. Kadınların direnişinden korkuyorlar. Tüm saldırılara karşı direneceğiz. Katledilenlere sözümüzdür; bedeli ne olursa olsun direnmeye devam edeceğiz. Çözümün adresi şuan İmralı’da tecrit altındadır. Bu kanın sona ermesini istiyorsanız İmralı görüşmeleri başlasın” dedi.

Açıklama, “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla son buldu.