Katledilen çocuğun parçalanmış elbiseleri 6 yıl sonra annesine verildi

Katledilen çocuğun parçalanmış elbiseleri 6 yıl sonra annesine verildi
Yayınlama: 13.01.2022

Cizre’de sokağa çıkma yasaklarında katledilen Agit Akıl’ın annesine 6 yıl sonra yakılmış ve parçalanmış elbiseleri verildi. Duruma tepki gösteren anne Güler Akıl, “Adalet için bu elbiseleri Ankara’ya götüreceğim” dedi. 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2015-2016 yıllarında ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında 177’si bodrumda yakılarak olmak üzere 288 kişi yaşamını yitirdi. Katledilenlerden biri de 16 yaşındaki Agit Akıl. Akıl, yaşamını yitirdikten aylar sonra cenazesi ailesine verildi. Ancak Akıl ailesi, verilen cenazenin çocuklarına ait olduğunu halen kabullenmiş değil.

Sokağa çıkma yasağının üzerinden 6 yıl geçtikten sonra 11 Ocak’ta Şehit Murat Akançay Polis Karakolu tarafından Akıl’ın annesi Güler Akıl (45) aranarak, “Gelin emanetlerinizi alın” denildi. Bunun üzerine soluğu karakolda alan anne Akıl’a, parçalanmış, yakılmış bir kazak, pantolon, kemer ile çocuğunun cebinden çıkan 52 TL 75 kuruş verildi.

Anne Akıl, yaşananları asla kabul etmeyeceğini belirterek, adalet için çocuklarının elbiselerini Ankara’ya götüreceğini söyledi.

CENAZELER KARIŞTI

Anne Akıl, sokağa çıkma yasaklarında katledilenlerin cenazelerinin birbirine karıştığını söyleyerek, “Cizre yasakları üzerinden 6 yıl geçti. Bu yasakta çocuklarımız katledildi ve cenazelerini karıştırdılar. Herkes birinin cenazesini alıyordu. Sadece benim oğlumun değil, yüzlerce kişinin cenazesi karıştırıldı. Her bir parmağın acısı aynıdır. Sadece oğlumun değil, katledilenlerin hepsinin acısı yüreğimde” dedi.

BİR POŞET VERDİLER

Akıl, 6 yıl aradan sonra 11 Ocak’ta polislerin kendisini aradığını ifade ederek, “Cizre yasakları üzerinden tam 6 yıl 2 ay geçti. Dün Cizre Şehit Murat Akançay Polis Karakolu beni arayarak, ‘Burada emanetiniz var gelin alın’ dediler. Bana bu elbiseleri verdiler. Bu elbiseleri nasıl tanıyayım? Ömrümün yettiği kadar yaşatılan bu acıyı unutmayacağım. Bana verdikleri poşetin içinde parçalanmış pantolon, kemer, kazak ve 52 lira 75 kuruş vardı. Bu elbiselere ne yapmışlarsa, çocuklarımıza da aynısı yaptılar. Çocuklarımızı da bu şekilde parçaladılar. DAİŞ bile bunu yapmadı. Benim yaramı gene deştiler. Acım yeniden tazelendi. Elbiseleri aldığımdan beri ölü gibiyim. Canım çok yanıyor. Bu devletin ne olduğunu, kim olduğunu kimse bilmiyor” diye belirtti.

ANKARA’YA GÖTÜRECEK

Akıl, yaşatılanları kabul etmeyeceğini ve Ankara’ya gideceğini söyleyerek, “Aradan 6 yıl geçtikten sonra mı elbiseleri vermek aklınıza geliyor? Ne yapacağım bunları? Şu an oğlumun katledildiği gün gibi hissediyorum. Sanki onu tekrar öldürdüler. Yüreğimi bir kez daha yaktılar. Adalet için bu elbiseleri Ankara’ya götüreceğim. Bu Müslümanlık mı, insanlık mı? Kim bunu yapar? Oğlum katledilmeden 5 gün önce ehliyetini almıştı. Kimliği, ehliyeti ve parası cüzdanındaydı. Bu para 6 yıl boyunca nasıl bu şekilde kalıyor? Elbiseleri paramparça olmuşken, nasıl olurda parasına bir şey olmamış? Oğlum daha 16 yaşındaydı, sakalı bile daha çıkmamıştı. Bu elbiselerle çıktı ve bir daha geri dönmedi. Çocuklarımızı da aynı bu şekilde parçalayıp poşetlere koyup attılar” diye konuştu.

MA / Zeynep Durgut

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.