Katledilen Leyla 15 yıl boyunca sistematik işkence görmüş

Katledilen Leyla 15 yıl boyunca sistematik işkence görmüş
Yayınlama: 24.08.2022

ŞIRNAK – Çocukları ile birlikte katledilen Leyla’nın yakınları ve komşuları, onun 15 yıl boyunca sistematik işkenceye maruz kaldığını söyledi. 

Şırnak’a bağlı İdil’in Yeni Mahallesi’nde önceki akşam Hasan Karaaslan isimli erkek, Leyla Karaaslan ve çocukları Derya, Melek ve Şerife Karaaslan’ı katletti.  Olaydan sonra failin karakola giderek teslim olduğu öğrenildi. Anne ve 3 çocuğunun cenazesi otopsi işlemleri sonrasında defnedildi. 

Leyla’nın yakınları ve komşuları olaya ilişkin JINNEWS’e konuştu. 

15 yıl boyunca sistematik işkence

Leyla’nın yakınlarından Ayten Akan, Leyla’nın hem komşuları hem de gelinleri olduğunu ve 20 yıldır tanıdığını söyledi. Ayten şu ifadeleri kullandı: “Leyla çok emekçi ve iyi bir kadındı. 6 çocuğu vardı. Kızları ile birlikte hayvancılıkla uğraşıyordu.  15 yıldır Leyla ve çocukları evlendirildiği erkekten sistematik işkence görüyorlar.  Hasan’ın akli dengesinin tam yerinde olmadığını söylüyorlar. Her gün ailesine zulüm ediyordu. Yine kızlarına da şiddet uyguluyordu. İnsan baktığında normal olduğunu görüyordu. Kızlarının dışarı çıkmasına izin vermiyordu. Sadece hayvanlara bakmalarına izin veriyordu. Kızlarının okula gitmesine de izin vermedi.”

‘Şikayet edersem beni öldürür’ demiş 

Leyla’nın gördüğü şiddet ve işkenceden dolayı 10 yıl ailesi ile birlikte kaldığını dile getiren Ayten, “Ancak ailesi Leyla’yı yine geri evine gönderdi. Leyla da çocuklarından dolayı geri döndü.  O günden sonra yine Leyla ve çocuklarına yönelik işkenceler devam etti. Leyla’ya yönelik şiddeti ve işkenceyi görüyorlardı ama yine de  çocukların için sabret diyorlardı. Ancak Leyla ve 3 kızı şimdi katledildi. Korkudan dolayı sessiz kaldı, hiç suç duyurusunda da bulunmadı, şikayet etmedi.  Eğer şikayet edersem ‘beni öldürür’ diyordu. Bir kez ben de o adamın büyük bir odunla eve girdiğini ve onlara işkence yaptığını gördüm. Hasta olduğunu söylüyorlardı ama tedavi olması için de hiçbir şey yapılmadı” diye konuştu. 

‘Devlet katledilenleri koruyor’

Leyla’nın komşularından Kıymet Acar da artık kadınların katledilmesini duymak istemediklerini belirtti. Kıymet şunları dile getirdi: “Sabah duyduk bir kadın ve 3 çocuğunun katledildiğini. Gerçekten de bu büyük bir vahşet ve kınıyoruz.  Çocuklarımız bu olayı duyunca çok kötü oldular. Artık böyle olaylar olmamalı. Eğer bu adamın akıl sağlığı yerinde değildiyse tedavi olmalıydı. Artık böyle katliamların olmasını ve kadınların öldürülmesini istemiyoruz. Şırnak’ta kadın katliamları giderek artıyor. Bundan dolayı çok kaygılıyız.  Kadınlar böyle şeylere çok maruz kalıyor ve korkudan dolayı seslerini çıkaramıyor. Kadınlar maruz kaldıkları işkenceyi dile getirmeli. Kadınlar katlediliyor devlet ise katledenleri koruyor. Artık kadınların katledilmesini istemiyoruz.” (Jin News)