Kayyım su sorununu çözmüyor

ŞIRNAK – Şırnak’ın İdil ilçesinde Nisan ayından bu yana süren su sıkıntısı kayyım yönetimindeki belediye tarafından çözülmüyor. 

Şırnak’ın İdil ilçesinde kayyım yönetimindeki belediye, Yenimahalle, Seyantepe ve Alanya Caddesindeki evlere Nisan ayından bu yana su vermiyor. Kayyım bu durumu alt yapı yetersizliğine bağlarken, şebekenin yenilenmesi için başlatılan çalışma ise hala tamamlanmadı. Sorunun çözümü için belediyeye başvuran yurttaşlar sonuç alamadan geri dönüyor. Yurttaşlar, tankerlerle getirilen sularla ihtiyaçlarını karşılıyor. 

SULAR AYLARDIR AKMIYOR

Seyrantepe mevkiinde oturan Halime Hezer (73), aylardır susuz kaldıklarını ve belediyenin sorunlara çözüm üretemediğini söyledi. Hezer, “Ramazan ayından beri bize su verilmiyor. Biz belediyeye gittik sularımızın akmadığını söyledik. Belediye bize, ’sular akıyor’ deyip bizi geri gönderdi. Eğer sular akıyorsa o zaman biz niye göremiyoruz? Namaz için abdest alacak suyumuz yok. Özellikle de yaz aylarında hiç su verilmiyor. Belediyeyi gasp edip bize bunları yaşatıyorlar” dedi. 

Yenimahalle’de oturan Nihayet İdem (43), yetkililerin sorunu çözmek için bir çaba içine girmediklerini belirterek, “Tankerlerle su ihtiyacımızı karşılıyoruz. Su olmadığı için evlerimizi temizleyemiyoruz. Bağ bahçelerimiz kurudu” diyerek mağduriyetlerini anlattı.  

Aynı mahallede oturan Bedriye Tankaş (65) da defalarca gittikleri belediyenin soruna çözüm bulmadığını böyle devam etmesi durumunda evlerini satarak başka yere taşınacaklarını ifade etti. 

Mahallilerden Garibe Cingöz (35), su sorununun çözülmesini talep ederek, “Su sorunumuza çözüm bulsunlar. Evlerimizi bile temizleyemiyoruz. Gelmeyen suyun faturasını da ödüyoruz. Borudan gelen havanın parasını veriyoruz” diye konuştu. 

KAYYIMLA BİRLİKTE PROJELER YARIM KALDI

Yerine kayyım atanan İdil Belediyesi Eşbaşkanı Murat Şen da, kayyımın ilçeye zarar vermekten başka bir hizmette bulunmadığını söyledi. Kentteki en büyük sorunun su sıkıntısı olduğunu kendi dönemlerinde çözüm için sondaj kuyuları açıldığını aktaran Şen, kayyım atanması ardından sondaj kuyuları nedeniyle haklarında dava açıldığını ifade etti. Halkın seçimlerde kayyımdan hesap soracağını söyleyen Şen, “İlçenin suyu Cehennem deresinden geliyor. İdil’in bütün çevresi sudur. Bizim bir su projemiz vardı. İlçenin çevresinde su çalışmamız vardı. Ama kayyımın gelmesiyle birlikte bu projemiz yarım kaldı.”

Bir yanıt yazın