KDP’nin ‘PKK ile çatışmada 5 Peşmerge öldü’ iddiasına HPG’den yalanlama

KDP’nin ‘PKK ile çatışmada 5 Peşmerge öldü’ iddiasına HPG’den yalanlama
Yayınlama: 05.06.2021

Irak Kürdistan bölgesi yetkilileri Peşmerge güçleri ve PKK’liler arasında çıkan çatışmada 5 Peşmerge’nin öldüğünü açıkladı.

Peşmerge Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada “Bir Peşmerge görev gücü, halkı ve köyleri korumak ve bölgede güvenliği tesis etmek için Amedi’deki Matin Dağı’nda PKK gücünün tuzağına düştü” dendi.

Açıklamada ayrıca dört Peşmerge’nin de yaralandığı belirtilirken “Tekrar tekrar böyle bir olaya karşı uyardık” denildi “Herkese Kürdistan’ın sınırlarına saygı duyma ve güvenliği ile istikrarını tehlikeye atmaktan kaçınma” çağrısı yapıldı.

HPG: UYARI İÇİN HAVAYA ATEŞ AÇILDI

“Metina alanında gerilla güçlerinin kamp sahasına girmek isteyen KDP güçlerini uyarmak için havaya ateş açıldığını” duyuran HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Sözcülüğü ise, “uyarıyı dikkate almadan ilerleyen zırhlı aracın nasıl darbe aldığının tespit edilemediğini” açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

“Metina bölgesindeki güçlerimize ait kamp sahamıza giren KDP güçlerini uyarma amacıyla sadece ferdi silahlar kullanılarak havaya ateş açılmıştır. Ancak bu uyarıyı dikkate almayarak ilerleyen zırhlı araçlardan birisinin nasıl darbe aldığı tarafımızca tespit edilememiştir. Önceden döşenmiş bir mayının mı patladığı, yoksa bir hava saldırısı mı olduğu tespit edilememiştir. Halkımıza ve kamuoyuna duyurulur.”

IRAKLI PARLAMENTER: PEŞMERGELERİ TÜRKİYE ÖLDÜRDÜ

Öte yandan, Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Konseyi Üyesi Mehdî Taqî, Metina bölgesindeki 5 Peşmerge’nin, Türkiye’nin saldırısı sonucunda yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Mehdî Taqî açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Irak hükümetinin Türkiye’nin ihlallerine karşı sessizliği, Irak’ın egemenliğinin günbegün çiğnenmesine neden oluyor ve durum bölgenin istikrarının yok olmasının önünü açıyor. Bugünkü son askeri operasyon ve hava saldırıları, Irak’ın resmi savunma sisteminin bir parçası olarak kabul edilen Peşmerge güçlerinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu” dedi

Irak hükümetinden ve Birleşmiş Milletler’e çağrı yapan Mehdî Taqî, “Türkiye’nin ihlallerini durdurmasını” istedi.

TSK DÖNEM DÖNEM HAVA SALDIRISI DÜZENLİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Nisan ayındaki son müdahalesinin ardından bölgeye bir dizi hava saldırısı ve dönem dönem kara harekatları düzenliyor.

Saldırılarda daha doğudaki Kandil Dağı ve çevresi vuruluyor.
Kaynak: Artı Gerçek

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.