Keskin Bayındır’dan Batman Kayyımı’na: Haddini bil!

Keskin Bayındır’dan Batman Kayyımı’na: Haddini bil!
Yayınlama: 29.11.2023

Batman – DBP Eşgenel Başkanı Keskin Bayındır, Batman Kayyımı Ekrem Canalp’ın kendisini eşbaşkanlığı hedef alan açıklamalarına tepki göstererek, “Seçilmiş değil atanmış birisin. Haddini bil! Siyaset isteğin varsa istifa et başvurunu yap. Kirli siyaset, çamur siyasetle ithamlarda bulunmuşsun!”

Batman Kayyımı Ekrem Canalp, 4 kişinin yaşamını yitirdiği sel olayına ilişkin
TPAO Kristal Park Tesisleri’nde kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Burada konuşan kayyım DBP Eşgenel Başkanı Keskin Bayındır ve HEDEP’in eşbaşkanlık sistemini hedef aldı. Kayyım Bayındır için şu sözleri kullandı: “Keskin Bayındır, sen çok konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun. Eş başkanlık değil, bu aynı zamanda boş başkanlık. “

Kayyımın bu yaklaşımına tepki gösteren Bayındır ise şu sözleri kullandı; Batman Kayyımı Ekrem Canalp’a; Öncelikle her şeyi geçtim, yahu sen kayyımsın kayyım! Daha büyük utanç ne olabilir? Batman halkının iradesine, değerlerine atanmış; istenmediği halde zorla orada duran birisin. Önce bu utançla yüzleş sonra çık ne diyeceksen de!

Seçilmiş değil atanmış birisin. Haddini bil! Siyaset isteğin varsa istifa et başvurunu yap. Kirli siyaset, çamur siyasetle ithamlarda bulunmuşsun! Firavun sizin elinize su dökerken mi bunları diyorsun? İnsanların cenazeleri yerde iken ‘oyumuz arttı’ diyenlerden mi öğreneceğiz siyaseti? Boş yapma, karnımız tok. Em bi devê xelkê nan naxwin!

Eş Başkanlık, bu topraklarda aklının alamayacağı kadar büyük bir değerdir. Onun kumaşı büyük bedeller sonucu dikilmiştir. Boş dediğin eş başkanlık koltuğuna atanıp çifte maaş alıyorsun. Madem boş, kalksana? Her şey olursunuz ama rezil olmazsınız değil mi? Sel üzerinden şov yapma. İşini yap. Junior Süleyman olma arzuların olabilir lakin sana pabuç bırakmayız. Rûyê reş ne hewceyî teniyê ye. Bizim elbiselerimizde toz da olur çamur da! Bundan utanmayız. Ama dilimizde çamur olmaz, üzerimizde yolsuzluk, hayatımızda ikiyüzlülük gibi lekeler olmaz. Kar gider dağ kalır. Buradayız. Ama siz gideceksiniz.”