Kızının mezarına saldırı olmasın diye nöbete başladı

Kızının mezarına saldırı olmasın diye nöbete başladı
Yayınlama: 03.05.2020

Kızı Sevda Serinyel’in mezarının askerler tarafından tahrip edilmesine karşı mezar başında nöbet tutan Hakife Serinyel, “Hangi dinde böyle bir şeyin yapıldığı görülmüş? Bize yapılan bu zulmü kabul etmiyoruz. Tüm dünya sesimi duysun, mezarımı sahipsiz bırakmayacağım ” dedi.

Dünya koronavirüs (Covid-19) ile mücadele ederken AKP iktidarı HPG ve YJA-STAR’lıların mezarlıklarına saldırıyor. Geçmiş yıllarda da birçok kez mezarlıklar takrip edilmiş mezar taşları yerlerinden sökülmüştü. Geçtiğimiz hafta yine Van’da başlayan saldırı, Hakkari, Bingöl ve Diyarbakır’a da illerine de yayıldı. Kamuoyunda büyük bir tepki gösterilse de mezarlara saldırılar, devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Bingöl Karer Bölgesi’nde, 1 Ağustos 2017’de yaşamını yitiren MKP/HKO’lu Sevda Serinyel’in mezarlığına yönelik saldırı gerçekleşti. Saldırıya dönük konuşan Sevda’nın annesi Hakife Serinyel, kızının mezarı başında nöbette olduğunu söyleyerek sahipsiz bırakmayacağını belirtti.

‘Mezarın fotoğrafını çektiler’

Mezar taşında yer alan yazıların sökülmesine tepki gösteren anne Hakife yaşanan olayı şu şekilde anlattı: “Akerler, gelip kızımın mezarının fotoğrafını çekip gitmişler. 14 Nisan günü oğlumu arayarak, ‘Gel ifadeni ver’ dediler. Bunun üzerine oğlum da karakola ifade vermeye gitti. Oğlum geldikten sonra, kızıma ait mezarlığın taşını kaldırmamızı istediklerini söyledi. Oğlum ortada suç teşkil edecek bir şeyin olmadığını söylemişse de onlar taşı kaldırmamızda ısrar etmişler. Mezar taşında bulunan yazıları silmemizi istediler. Eğer biz silmezsek kendilerinin sileceğini söylediler.”

‘Yaşamak İçin Ne Çok Öldük’ yazısı suç!

Sevda’nın mezar taşını kaldırmayı kabul etmediklerini kaydeden Hakife, sürekli olarak rahatsız edildiklerini, telefonlarla arandıklarını ifade etti. Hakife, mezar taşındaki yazıyı kaldırmayacaklarını söylediklerini bunun üzerine de polislerin gelip yazıyı söktüklerini ifade etti. Kızının mezar taşında yer alan “Mercan” ismi ile “Yaşamak İçin Ne Çok Öldük” yazısının söküldüğünü dile getiren Hakife, yazıdan sonra kızının fotoğrafının da kaldırılmasının istendiğini vurguladı. Hakife, “Ne fotoğrafı kaldırıyoruz ne de yazıyı. O benim kızım. Tüm dayatmalarını reddettik. Mezar taşını kimin yaptığını sormuşlar, biz de bizim yaptığımızı söyledik. Söyleyin, bu yazıda bu fotoğrafta ne var? Niye kaldırmamızı istiyorlar? Benim kızımdır ve kaldırmayacağım” diye konuştu.

‘Akşama kadar kızımın mezarı başında bekliyorum’

Yapılanın bir zulüm olduğunun altını çizen Hakife şunları söyledi: “Bize neden bu zulmü yapıyorlar? Karakoldan her gün bizi arıyorlar. Ben de akşama kadar kızımın mezarı başında bekliyorum ki gelip zarar vermesinler, kırmasınlar. Şu anda Ramazan ayındayız. Hangi dinde böyle bir şeyin yapıldığı görülmüş? Bize yapılan bu zulmü kabul etmiyoruz. Tüm dünya sesimi duysun, mezarımı sahipsiz bırakmayacağım. Tüm dünya koronavirüsle uğraşırken, devlet mezarlarımızla uğraşıyor. Mezarlarımızdan elinizi çekin.” (Jin News)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.