Köln ve Winterthur’da kayyım protestosu

Köln ve Winterthur’da kayyım protestosu
Yayınlama: 04.06.2024

Almanya’nın Köln ve İsviçre’nin Winterthur kentlerinde düzenlenen eylemlerle Colemêrg’teki irade gaspı protesto edildi. 

Almanya’nın Köln ile İsviçre’nin Winterthur kentlerinde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart’ta kazandığı Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı eylemler yapıldı. 

KÖLN

Köln Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) öncülüğünde Bahnhofvorplatz’da bir araya gelen kitle, AKP- MHP tarafından Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanmasını protesto etti. Die Linke Köln yönetimi adına söz alan Vedat Akter, Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınıp belediyeye kayyım atanmasını kınadıklarını söyledi. Köln DKTM adına Sidar Ayhan da kayyım politikalarını kabul etmeyeceklerini ve DEM Parti belediyeleri ile sürekli dayanışmada olacaklarını vurguladı.

WINTERTHUR

İsviçre’nin Winterthur kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (CDK) çağrısıyla Bahnhofplatz’ta bir araya gelen Kurdistanlılar adına konuşan KCDK-E Eşbaşkanlık Divan Üyesi Musa Farısoğulları, 31 Mart seçimlerinde AKP- MHP iktidarının tüm imkanlarını kullanarak birçok kente taşımalı seçmen getirmesine rağmen Kürt halkının iradesinin üstün geldiğini söyledi.

Dün Riha’nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde  tekrarlanan seçimlere değinen Farısoğulları, bir intikam aracı olarak irade gaspının devreye konulduğuna işaret etti. Wan halkının iradesine yönelik gaspa direnişle karşılık verildiğini hatırlatan Farısoğulları, “Bu kez Colemêrg halkının iradesi teslim alınmak istenmektedir. Bizler Avrupa’da yaşayan Kurdistanlılar olarak bu irade gaspına karşı alanlarda olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.