Kulis: Muharrem İnce, bu akşam CHP ile anlaştığını açıklayacak

Kulis: Muharrem İnce, bu akşam CHP ile anlaştığını açıklayacak
Yayınlama: 30.03.2023

Memleket Partisi’nin lideri ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin bugün CHP’yle anlaştığını açıklayabileceği iddia edildi. İddialar arasında, İnce’nin Kılıçdaroğlu’ndan iki bakanlık ve beş milletvekilliği talep ettiği de yer aldı.

 TV100 yazarı Erdoğan Aktaş, cumhurbaşkanı adayları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin dün gerçekleştirdiği görüşme sonrası kulislerden edindiği bilgileri aktardı.

Türkiye 14 Mayıs’taki seçimlere giderken, İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığı ‘muhalefetin oylarını böleceği’ gerekçesiyle eleştiriliyor.

Aktaş, ‘İnce, bu akşam CHP ile anlaştığını açıklayacak‘ başlıklı yazısında, Muharrem İnce’nin, CHP liderinden iki bakanlık ve beş milletvekilliği talep ettiğini, CHP’nin İnce’ye bir bakanlık (Millî Eğitim Bakanlığı) ve CHP listelerinden üç milletvekilliği önereceğini iddia etti. Aktaş, bu akşam saatlerinde İnce’nin, ‘CHP ile anlaştığını’ açıklayacağını öne sürdü.

’31 MART GECE YARISINA KADAR ZAMAN VAR’

Aktaş, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Görüşmenin ardından ortaya çıkan hava, İnce ile uzlaşma olmayacağı yönündeydi. Fakat iki parti arasında görüşmeler tamamen sonlanmadı. YSK’nın kesin liste açıklayacağı 31 Mart gece yarısına kadar zaman var.

‘BAKANLIK VE CHP LİSTELERİNDEN ÜÇ MİLLETVEKİLLİĞİ ÖNERECEK’

Benim kulislerden öğrendiğim, Muharrem İnce’nin, CHP liderinden iki bakanlık ve beş milletvekilliği talep ettiği. Fakat SP, Gelecek, DEVA ve DP’ye de listelerinde yer verecek olan CHP’de milletvekili listesi hazırlamak şu sıralarda en büyük sorun. Buna rağmen CHP, İnce’ye bir bakanlık (Millî Eğitim Bakanlığı) ve CHP listelerinden üç milletvekilliği önerecek.

‘SÖYLENİLDİĞİ KADAR DÜŞÜK DEĞİL’

Cumhurbaşkanı adaylığı kesin listesi YSK tarafından açıklanmadan, Muharrem İnce’nin, Kemal Kılıçdaroğlu lehine yarıştan çekilme olasılığı hiç de söylenildiği kadar düşük değil. Büyük olasılıkla bu akşam saatlerinde İnce, CHP ile anlaştığını açıklayacak.”

KILIÇDAROĞLU – İNCE GÖRÜŞMESİ

Kemal Kılıçdaroğlu, dün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi Memleket Partisi Genel Merkezi’nde ziyaret etmişti.

Görüşmenin ardından iki isim, basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Sayın genel başkan lütfedip çağrımızı kabul ettiği için teşekkür ederim. Başta deprem bölgesi olmak üzere Türkiye’nin pek çok sorununu görüştük. Yaşanan sorunlarla ilgili hangi çözümleri ürettiğimizi de karşılıklı ilettik. Deprem bölgesiyle ilgili bir kanun teklifi hazırlıyoruz. O konuda Sayın Genel Başkan’a ayrıntılı bilgi verdim. İşin özeti Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz, beraber olmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunlar bireysel sorunların çok ötesinde. Ben ne kadar duyarlıysam Sayın İnce de o kadar duyarlı. Bizi kabul ettiği için yürekten teşekkür ederim” demişti.

İnce ise açıklamasında, “Siyasette ittifaklar olmalıdır ama menfaat değil ilke ittifakı olmalıdır. Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk’ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu ülkeyi yönetmemelidir. Sayın Genel Başkan’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

“Erdoğan’ı göndermek derken adaylıktan çekilecek misiniz” sorusuna İnce “Hayır öyle bir şey demedim. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. PKK’lılar kaçak FETÖ’cüler ateş ediyor bize sağdan soldan. Biz de Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz” ifadeleriyle yanıt verdi.