Kuzey ve Doğu Suriye halkı saldırılara karşı alanlarda

Kuzey ve Doğu Suriye halkı saldırılara karşı alanlarda
Yayınlama: 25.12.2023

Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerindeki bileşenler ve yurttaşlar, Türkiye’nin bölgeye yönelik saldırılarını protesto ederek, uluslararası güçlerin sessizliğine tepki gösterdi. 

Türkiye, 23 Aralık’tan bu yana Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinin altyapısına, kent merkezi ve hizmet merkezlerine saldırıyor.  Saldırılara karşı bölge bileşenleri ve yurttaşlarından yüzlerce kişi alanlara çıkarak protesto etti. 

Amûdê İlçesi Elektrik Kurumu önünde yapılan açıklamada konuşen Şehit Hozan Komünü Eş Başkanı Selman Mihemed, Türkiye’nin DAİŞ’e karşı savaşan bölge halkına karşı soykırım savaşı yürüttüğünü belirtti.

‘YASALARI İHLAL EDİYOR’

Qamişlo’nun Girkê Legê ilçesinde açıklama yapan İlçe Meclisi, Türkiye’nin uluslararası güçlerin ve insan hakları örgütlerinin gözü önünde uluslararası yasaları ihlal ettiğine dikkat çekildi.

MÜCADELENİN BÜYÜTÜLMESİ SÖZÜ 

Reqa Kantonu Şehit Aileleri Meclisi de bölgeye yönelik saldırıları kınamak için Reqa Kantonu’nun güneyindeki merkezi önünde bir açıklama yaptı. Açıklamayı Reqa Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Sözcüsü Ebîr El Hac Ebdullah okudu. Türkiye’nin Zap ve Metîna yenilgisinden sonra bölgeye saldırdığına dikkati çekilen açıklamada, saldırılara karşı mücadelenin büyütülmesi sözü verildi.

SALDIRILARA TEPKİ 

Girkê Legê ilçe halkı ve ilçedeki sivil toplum kurumları üyeleri, saldırılara tepki göstermek için bir protesto eylemi düzenledi. Yurttaşlar düzenlediği eylemde işgalci saldırılara tepki gösteren ve uluslararası güçlerin tutumunu kınayan bir açıklama yaptı. Açıklama Çilaxa İlçe Meclisi Eş Başkanı Mihemed Faris tarafından okundu. (MA)