Mardin’deki saldırıda 4 kişi gözaltına alındı

Mardin’deki saldırıda 4 kişi gözaltına alındı
Yayınlama: 19.01.2023

Mardin İpekyolu’nda bir araca düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitiren 4 kişinin cenazeleri yakınları tarafından alınması beklenirken, valilik olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. 

Mardin’de İpekyolu’nda seyir halindeki Irak plakalı bir araç gece saat 00.30 sularında kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı. Saldırıda araçta bulunan Federe Kurdîstan Bölgesi nüfusuna kayıtlı Hındreen Abdullah Salih (39), Waheda Haedar Jasim (63) ve Abdullah Saleh Mustafa (69) ve Chiman Shaheen Khalid (75) yaşamını yitirdi, Ahmed Jalaladeen İbrahim (45) ise ağır yaralandı. İbrahim, ilk müdahalenin ardından Elazığ’a sevk edildi. Olayın ardından hayatını kaybedenlerin yakınları Mêrdîn’e geldi. Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bekleyen yurttaşlar, cenazeleri teslim almak için bekliyor.

ARAÇ TAKİP EDİLDİ

Hayatını kaybedenlerin yakınlarından Nîhad Mikaîl Emin, olayı duyduktan sonra kente geldiklerini belirterek, öldürülenlerin tedavi için Türkiye’ye geldiklerini dile getirdi. Şu ana kadar kendilerinin de olaya dair bilgi edinemediklerini dile getiren Emin, yetkililerden aldıkları bilginin, “saldırıya uğrayan aracın, Nusaybin’den itibaren bir araç tarafından takibe alındığı ve saldırıyı bu araçtakilerin gerçekleştirdiği” şeklinde olduğunu söyledi. Aracı takip edenlerin 4 kişi olduğu ve 2 kişinin gözaltına alındığı bilgisinin kendilerine verildiğini aktaran Emin, cenazeleri aldıktan sonra Duhok’a gideceklerini söyledi. 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olaya dair Mardin Valiliği de yazılı açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, saldırıya ilişkin M.Ş., F.A., A.Y. ve A.K. isimli kişilerin gözaltına alındığı ve işlemlerinin devam ettiği belirtildi.