MEBYA-DER Batman Şubesi kongresinde cenazelere yönelik uygulamalara tepki gösterilerek, “Kürt halkı bu saldırılar karşısında geri adım atmadı, atmayacak” mesajı verildi. 

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Batman Şubesi, 2’nci Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Petrol, Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) Êlih Şubesi’nde gerçekleştirilen kongreye, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Kongre salonuna, “Mayıs ayı şehitleri şahsında bütün mücadelemizin şehitlerini anıyoruz, şehitlerimiz onurumuzdur” yazılı pankart asıldı. Saygı duruşuyla başlayan kongre, Faaliyet ve Mali raporlarının okunmasıyla devam etti.

Kongrede konuşan MEBYA-DER Batman Şubesi Eşbaşkanı Hori Acar, seçim tartışmalarından olumlu bir sonuç çıkarıp mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu. 

‘AİLELER BÜYÜK DİRENİYOR’

MEBYA-DER Amed Şube Eşbaşkanı Yüksel Elmas, Mayıs ayında yaşamını yitirenleri anarak, “İmralı’da başlayan tecrit toplumun her alanında kendini gösteriyor. Tutuklu aileleri üzerinde devam eden baskı tecridin yansımasıdır. Baskılara karşı halkımız direniş mirasıyla direniyor. Özel savaş konseptine karşı aileler büyük direniyor. İnsanlık dışı uygulamaları hepimiz biliyoruz. Bir mezara 3 kişiyi defnettiler, kutularda, kargo yoluyla cenazelerimizi bize gönderdiler. Ekin Wan şahsında kadın mücadelesi hedef alındı. Bu saldırılar karşısında Kürt halkı onurlu bir duruş ile geri adım atmadı, atmayacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gidilen seçimde, Zozan Adlığ Acar ve Zeki Alphan derneğin yeni eşbaşkanı oldu.