Mecliste AKP’li Vekile Ceza

Mecliste AKP’li Vekile Ceza
Yayınlama: 16.12.2020

AKP’li Eyüp Özsoy, bütçe görüşmelerinde muhalefete “alçak” ve “namussuz” şeklinde hakaretlerde bulundu. Oturumu yöneten Süreyya Sadi Bilgiç, HDP’nin tepkisi üzerine Özsoy’a uyarı cezası verdi.

Bütçe görüşmelerinin devam ettiği Meclis Genel Kurulu’nda AKP İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy, bütçe üzerine yaptığı konuşmada muhalefet partilerini hedef alarak hakaretlerde bulundu. HDP’nin tepki göstermesi üzerine Özsoy’a uyarı cezası verildi.

AKP’li Eyüp Özsoy konuşmasında, “Şerefli Türk ordusuna ‘satılmış.’ diyecek kadar alçak şahsiyetsizler bu bütçenin içerisinde yok. ‘Bu bütçede gençler yok, çocuklar yok’ deniyor, bu bütçede gençlerimiz de var, çocuklarımız da var fakat eli kanlı terör örgütü PKK, bebekleri katlederken, genç kızları dağa kaçırıp tecavüz ederken, küçücük çocukları canlı kalkan olarak kullanırken sessiz kalan ve onlara destek veren alçak ve namussuzlar da bu bütçenin içerisinde yok” diyerek hakaretlerde bulundu.

HDP UYARI CEZASI VERİLMESİNİ İSTEDİ

Özsoy’un konuşmasına muhalefet sıralarından tepkiler gelirken, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş söz alarak, “Ben Eyüp Vekilin, hatibin konuşmasının, bir kere her şeyden önce İç Tüzük 67’ye aykırı olduğunu ve Başkanlık Divanınız tarafından uyarılması gerektiğini düşünüyorum. Neden? Eğer bu Mecliste ‘alçak’ ve ‘namussuz’ lafları bunu halkın takdirine sunuyorum. Bir milletvekili çıkıyor, öznesiz bir şekilde bütçe anlatması gerekirken alçak ve namussuzla bezenmiş bir konuşma yapıyor, ahlak dışı bir konuşma yapıyor ve Grup Başkan Vekili de çıkıp bu konuşmayı alkışlıyor. Ben Meclis Başkan Vekilinin her şeyden önce bu konuda İç Tüzük’ün gerekli hükümlere göre uyarması gerektiğini önemle belirtmek istiyorum. Biz bu Mecliste daha fazla kişiliği, halkın onurunu… halkın temsilcileri arasındaki tartışmanın düzeysizliğinin bu hâle gelmesinden rahatsızlık duyuyoruz. Meclis Başkan Vekili olarak sizden de özellikle bu küfür, argo ve hakaret içerikli aşağılayıcı kavramların hiç kimseye, hiç kimseye kullanılmaması gerektiği noktasında uyarı yapmanızı istiyorum” dedi.

Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AKP’li Eyüp Özsoy’a uyarı cezası verdi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)