Oyuncu Mehmet Aslantuğ, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) milletvekili adaylık teklifini kabul etti. Aslantuğ’un adaylığını, TİP Genel Başkanı Erkan Baş duyurdu.

Meryem Göktepe ve Mısra Öz’ün ardında Mehmet Aslantuğ da Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili adayı oluyor. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Mehmet Aslantuğ’un milletvekili adaylığı tekliflerini kabul ettiğini açıkladı.

Erkan Baş, sosyal medya hesabından Aslantuğ’un adaylığına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Onu sadece unutulmayan rolleriyle değil, planlı bir provokasyona maruz bırakılan Ahmet Kaya’yı cesurca savunmasıyla da hep şükranla hatırlıyoruz. Milletvekilliği adaylık teklifimizi kabul ederek bize güç veren sevgili Mehmet Aslantuğ’a yürekten teşekkür ediyorum.”

Mehmet Aslantuğ, deprem sonrası yaptığı eleştirel açıklama nedeniyle TRT dizisinden çıkarılmıştı. Bu gelişme sonrası yaptığı açıklamasında oğluna seslenerek öğütlerde bulunan ve ilk projesini 35 yıl önce çektiklerini belirten Aslantuğ, “35 yıl sonra dahi hakikatten ve doğrudan yana ses vermeye gayret ediyoruz diye; o kurumları kendine bağlayarak siyasi tavrının mülkü sananlar, yarın o koltuklarda başkaları oturduğunda da sesimizin aynı vicdanla yankılanacağını bilmelerine rağmen; gerçeklerden ilham alan, sual eden, sorgulayan tavrımızdan rahatsız olup, ‘Böyle olursa bizle çalışamaz’ diyen bir kibir içinde olabiliyorlar” demişti.