Hizbullah üyeliğinden ceza alan okul müdürü H.B.’ye ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Müfettiş raporuna göre memuriyetten çıkarılması gereken H.B.’nin emekli edildiği öğrenildi.

 Diyarbakır Silvan Çardak Ortaokulu’nda müdürlük yapan Hizbullah’tan hükümlü H.B.’ye dair yeni bilgiler ortaya çıktı. H.B.’nin müfettiş raporunun ardından emekli edildiği öğrenildi. Müfettiş raporunda H.B.’nin memuriyetine son verilmesi gerektiği ifade edilmişti.

Birgün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre, konuya dair konuşan Eğitim Sen Diyarbakır 3 No’lu Şube Eşbaşkanı Abdulcebbar Tekin uzun süredir Hizbullahçılara ilişkin bazı duyumlar aldıklarını söyledi. Tekin, “Belli sendikalar aracılığıyla okul müdürleri olarak görevlendirildiğini duyuyoruz. Son olarak bunların somutlaştırıldığını da gördük” dedi.

Diyarbakır’da Hizbullahçı yapılanmaya ilişkin müfettişler inceleme başlatmıştı. Müfettişlerin hazırladığı rapora göre Silvan Çardak Ortaokulu Müdürü ve Silvan Eğitim Bir Sen Şube temsilcisi H.B. 1986’dan 1997’ye kadar sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. 1997’de İstanbul’da görev yaparken istifa etti. Öğretmenlikten istifa ettikten sonra Hizbullah’la bağlantısı nedeniyle tutuklandı, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 22 Ağustos 2005’te cezası kesinleşti. 18 Ekim 2010’da açıktan atanmak için Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. H.B. Atatürk İlkokulu’na atandı. 2011 yılında Silvan İlköğretim Okulu’na müdür yardımcısı yapıldı. 5 yıl boyunca muhtelif okullarda çalıştıktan sonra 2016 yılında Silvan Çardak Okulu’na müdür olarak atandı.

TEKİN: BAZI ODAKLARIN KORUNDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Tekin, H.B.’nin emekli edilmesine ilişkin ise şunları aktardı: “Geçen aylarda bizim 21 arkadaşımızı gözaltına aldılar. Bunlara dava bile açılmadı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı arkadaşlarımızı soruşturmayı gerekçe göstererek ihraç etti. Bir yandan bu olay var, diğer yanda ise Hizbullahçı olduğu hükme bağlanan bir kişi emekli ediliyor. Bu durum bize bu kişilerin bazı odakların korunduğunu düşündürüyor. Bunun yanında Ergani’de 2 arkadaşımızsa sadece sosyal medya paylaşımlarıyla ihraç edildi. Bir arkadaşımız 2010 yılında yaptığı bir paylaşım nedeniyle memuriyetine engel olmayacak düşüklükte bir ceza aldı. Şimdi savunma verecek. Onun da ihraç edilmesini bekliyoruz. Biz bunlara karşı Eğitim Sen olarak yıllardır mücadele ediyoruz. Çok açık bir şekilde çifte standart uygulandığını düşünüyorum.”

MECLİS’E TAŞINMIŞTI

TİP Milletvekili Ahmet Şık konuyu Meclis’e taşımıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Şık, şu soruları sormuştu:

•Müfettiş raporunda yer alan değerlendirmeye göre Silvan Çardak Okulu’nda müdür olarak görev yapan H.B.’nin ve öğretmen olarak görev yapan M.T.D.’nin memuriyetinin sona ermesi gerekmektedir. Bu konuda Bakanlığınız herhangi bir girişimde bulunmuş mudur?

•Diyarbakır dışındaki illerde Milli Eğitim içerisinde kadrolaşan Hizbullahçılara ilişkin herhangi bir inceleme, soruşturma yapılmış mıdır?

Duvar