MHP’li ilçe başkanının üzerine kayıtlı hattan İstiklal bombacısı ile görüşme trafiği ortaya çıktı

MHP’li ilçe başkanının üzerine kayıtlı hattan İstiklal bombacısı ile görüşme trafiği ortaya çıktı
Yayınlama: 15.11.2022

Geçtiğimiz gün İstiklal Caddesi’ne bıraktığı bombayı patlatarak 6 kişinin ölümüne neden olan Ahlam Albashır ile MHP’li başkan üzerine kayıtlı bir hattan yapılan görüşme trafiği ortaya çıktı.

İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili soruşturma devam ederken gözaltına alınanların sayısı 50’ye ulaştı. İfadeye çağırılanlar arasında ise MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Emniyet’in çalışması sonucunda HTS kayıtlarına göre İlhan’ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile Ahlam Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Emniyet, İlhan’ı ifadeye çağırdı.

“ÜZERİMİZE BİR OYUN OYNAMAYA ÇALIŞMIŞLAR”

İlhan’ın ifadesinde Albashır ile görüşmediğini söylediği öğrenildi. T24’ün haberine göre İlhan, ifadeye çağrıldığını doğruladı. İlhan, görüşme yapıp yapmadığına ilişkin soru üzerine de “Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından” dedi. İlhan, “Nasıl bir oyun oynandı?” sorusu üzerine de “Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum” ifadesini kullandı.