Mithat Sancar: HDP, AKP’ye kanmaz

Mithat Sancar: HDP, AKP’ye kanmaz
Yayınlama: 23.06.2022

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Sancar, Abdullah Öcalan üzerinden yürütülen tartışmalarla ilgili “HDP, AKP’ye kanmaz; psikolojik harp söylentileri bunlar” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, T24’ün kanalında Murat Sabuncu’nun programına konuk oldu. Sancar, Abdullah Öcalan üzerinden yürütülen tartışmalarla ilgili “HDP, AKP’ye kanmaz; psikolojik harp söylentileri bunlar” ifadelerini kullandı.

“Her seçim döneminde Öcalan’la ilgili tartışmalarda hep oldu” diyen Mithat Sancar “Sanki HDP seçim yaklaşınca AKP’ye yaklaşacak gibi… Son 7 yıldır AKP’nin uygulamalar ortada. AKP HDP’ye yanaşacak, HDP de kanacak ve onun istediği tavrı alacak, bu psiklojik harp yöntemi temelden yanlıştır. Bunun bilerek yapıldığının farkındayız. Gemlik yürüyüşündeki amaç, bu meseleler yeniden gündeme geleceği için, uzun süredir de Öcalan’la görüşme yapılmadığı için, olağan hakkı olan görüşmelerin yeniden başlatılmasına gündeme getirmek. Bizim net talebimiz var. Tecrit hukuki değil, politik olarak da doğru değil, böyle sürmesinin Türkiye siyasetinde bulanıklaştırma aracı olarak kullanılması gerçeği ortada duruyor. Bunları biz gündeme getirmesek de başka amaçlarla başka çevreler gündeme getiriyor. Tevatür düzeyinde değil açık iletişim kanalıyla yürüsün tartışma diyoruz. ‘Öcalan şunu yapacak’ dedikodularını bir kenara bırakmanın yolu hakkı olan avukatlarıyla görüşmesi. İktidarın seçimlere doğru bunun araç olarak kullanılması ihtimali de aklından geçiyordur. Sanki Öcalan görüşme başladığında AKP’nin işini kolaylaştıracakmış gibi bir hava yayılıyor. Bu da doğru değil” ifadelerini kullandı.

HDP’nin seçime dair tutumunu da ele alan Sancar, HDP’nin muhalefete bir dayatmasının söz konusu olmadığını ifade ederken, “Muhalefete ilkeler konusunda kamuya açık görüşmeler önerdik. Biz Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimin aday olacağını hiç konuşmadık. İlkeler üzerinden açık, şeffaf görüşme önerdik. Eğer ilkeler konusunda açık, şeffaf müzakere olmazsa kendi adayımızı çıkarırız” diye konuştu.

‘İKTİDARIN, YENİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ BBAŞLAYACAĞI İHTİMALİNİ GÖRMÜYORUZ’

HDP’nin rolünün sadece sayısal olmadığını ifade eden Sancar, ortak aday kapısını açık tuttuklarını, seçimlerle ilgili yeni başlangıç inancını koruduklarını belirtti.

“İktidarın yeni bir çözüm süreci başlatacağını ihtimalini görmüyoruz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, muhalefetin de Kürt sorununun çözümü konusunda ne önerdiklerinin net olmadığını belirtti.

‘DEMİRTAŞ’IN YAKLAŞIMI PARTİMİZDEN FARKLI DEĞİL’

Murat Sabuncu’nun gündemin sıcak başlıklarıyla ilgili sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Edirne Cezaevi’nde Selahattin Demirtaş’la görüşmesi hakkında da “Demirtaş’la görüş alış verişinde bulunduk. Demirtaş’ın yaklaşımı partimizden farklı değil. Kendisiyle kopukluk ve iletişim sorunu yok” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.