Noori’yi katleden erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis

Noori’yi katleden erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis
Yayınlama: 04.10.2023

DENİZLİ – Pamukkale’de Nadia Noori’yi katleden Sabour Sakhızadeh’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 12 Ekim 2022 tarihinde Nadia Noori’nin (17) katledilmesine dair Sabour Sakhızadeh’in (21) yargılandığı davanın karar duruşması Denizli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. “Kasten öldürme” suçlamasıyla yargılanan sanık Sakhızadeh, avukatları ve Nadia Noorı’nin avukatları duruşmada hazır bulundu. 

Sanık Sakhızadeh, Noori’nin “intihar ettiğini” öne sürerek, beraat talep etti. Noorı’nın cenazesinin taşınmasına ve delillerin yok edilmesine yardımcı olduğu gerekçesiyle yargılanan N.K. ise kendini “suçsuzum” şeklinde savundu.  

SAVCI MÜEBBET İSTEDİ

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Mahkeme, Sakhizadeh’e “kadına karşı öldürme” suçundan, ağır tahrik ve iyi hal indirimleri uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. 

Heyet, N.K’ye ise “suç delillerini gizleme” suçundan 2 yıl hapis cezası verdi. N.K.’nin yaşının küçük olması nedeniyle cezayı yarı oranda düşürülerek, 1 yıl olarak belirlendi ve ertelendi. Ayrıca N.K.’nin tahliyesine karar verildi.