Nusaybin’de Yeşil Sol Parti konvoyunun önü kesildi, şölen yapıldı

Nusaybin’de Yeşil Sol Parti konvoyunun önü kesildi, şölen yapıldı
Yayınlama: 14.04.2023

MARDİN –  Yeşil Sol Parti’nin seçim heyetinin Botan ayağı Nusaybin’de gerçekleştirdiği konvoy şölene dönüştü. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Türkiye ve Kurdistan kentlerinde başlattığı seçim turunun Botan ayağını Mardin’in (Nusaybin) ilçesinden başlattı. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk ile Yeşil Sol Parti’nin Mêrdîn adaylarının da aralarında olduğu heyet Nusaybin Üçyol mevkiinde partililer tarafından karşılandı. Burada karşılanan heyet ardından ilçe merkezine doğru konvoy eşliğinde hareket etti. 

Konvoy ilçe merkezinde halktan yoğun destek alırken, evlerinin damına, balkonuna ve penceresine çıkan yurttaşlar zafer işaretleri ile heyeti karşıladı. Esnaflar iş yerlerinde çıkarak kaldırımda heyeti selamlarken, sık sık seçim otobüsünün önü kitleler tarafından kesildi. Özellikle çocuklar tarafından önü kesilen otobüs ilerlemekte zorluk çekerken, şehir merkezine kadar çocuklar önde otobüs arkalarında ilerlemek zorunda kaldı. 

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı konvoyun ardından şehir merkezine ulaşan heyet esnaf ziyareti gerçekleştirmek için otobüsten indi. Kalabalık kitlenin arasına inen heyet esnaf ziyareti sırasında yoğun ilgiden dolayı yürümekte zorluk çekti. Kitle esnaf selamlarken, yurttaşlarla da bol bol fotoğraf çektirdi. 

Yoğun ilgi arasında Nisêbîn merkezinde ilerleyen heyet, Devrim Mahallesindeki seçim bürosunu ziyaret ederek, programın Nisêbîn ayağına son verdi. 

Kızıltepe ilçesine doğru yola çıkan heyet akşam saatlerinde Kızıltepe’de seçim bürosunun açılışını gerçekleştirerek.