Ahmet Nesin, PKK lideri Abdullah Öcalan ile Hakan Fidan’ın görüştüğünü iddia etti.

Ahmet Nesin, Erdoğan Diyarbakır da ne açıklayacak. Bahçeliden gizlenen haber var mı, başlığıyla Youtube kanalından açıklama yapan artı gerçek yazarlarından Ahmet Nesin, tekrar bir barış masası olacak mı olmayacak mı diye soruyor? Konuşmasının devamın da, Hakan Fidan’ın geçtiğimiz Perşembe günü Abdullah Öcalan’la İmralı da bir görüşme gerçekleştirdiğini iddia etti. Ayrıca geçen hafta medyaya yansıyan, Murat Karayılanın cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir ateşkes teklifi aldığı haberini tekrar ederek, görüşme trafiğinin Güney Kürdistan da YNK üzerinden yürüdüğünü ifade etti.


HDP’nin de kapatılma davası sürerken, olabilecek bir barışın nasıl gerçekleşebileceğini değerlendiren Ahmet Nesin, aynı sıra da mevcut koşullar da MHP’nin gelişmelerden ne kadar haberi olup olmadığını, cumhur ittifakının dağılma durumunu ve Devlet Bahçeli’nin bir seçim kararı alıp almayacağını değerlendiriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=8-GyEQixv1k


MHP’nin seçim barajı düşürülmeden yaşanacak bir seçime çok sıcak bakmadığı ama oluşabilecek bir barış sürecinin AKP ye yarar getireceğini ve yarı başkanlık gibi bir yönetim oluşabileceğini iddialarına ekleyen Ahmet Nesin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Temmuz da Diyarbakır da yapacağı açıklamaların çok önemli olduğunu vurguladı.


Videosunun sonunda Hakan Fidan ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Perşembe günü yaptığı görüşmeyi tekrar dile getiren Ahmet Nesin, kendi dışında bu konunun yayınlanmadığını ve ilk olarak kendi kamuoyuyla paylaştığını da açıkladı.