Öcalan’ın avukatı: Bizzat görmek istiyoruz

Öcalan’ın avukatı: Bizzat görmek istiyoruz
Yayınlama: 16.03.2021

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın PKK Lideri Abdullah Öcalan hakkındaki iddialara ilişkin açıklamasına yanıt veren Öcalan’ın avukatlarından İbrahim Bilmez, “Müvekkilimizi bizzat görmek istiyoruz” dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan hakkında bazı sosyal medya hesapları tarafından yapılan paylaşımlara ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan iki gün sonra yazılı bir açıklama geldi. 

Öcalan’ın avukatlarından İbrahim Bilmez, iddiaların asılsız olduğu yönünde yapılan Başsavcılık açıklamasına ilişkin ajansımıza konuştu.

‘MÜVEKKİLİMİZİ BİZZAT GÖRMEK İSTİYORUZ’

Taleplerinin dün nasılsa bugün de aynı olduğunu ifade eden Bilmez, “Biz neden müvekkilimizin can güvenliği ve sağlığından emin olabilmek, haber alabilmek için Savcılığın bu tür açıklamalarını beklemek zorunda kalalım ya da böyle açıklamalara bel bağlamak durumunda kalalım? Bir hukuk devletinde bu ‘normal’ midir?  Dün ne söylüyorsak bugün de onu söylüyoruz; tecrit derhal kaldırılmalıdır. Müvekkilimiz Sayın Öcalan ve İmralı’daki diğer mahpuslar en temel yasal haklarını kullanabilmelidirler. Aile ve avukatları ile görüşebilmeli, telefon ve diğer iletişim haklarından yararlanabilmelidirler. Biz avukatları olarak İmralı’ya gidip müvekkillerimizi bizzat görmek ve bu şekilde sağlıklarından emin olup ihtiyaç duydukları hukuki yardımı sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.