Öğrencilerden uzaktan eğitime tepki: Çözüm değil

Öğrencilerden uzaktan eğitime tepki: Çözüm değil
Yayınlama: 17.02.2023

ANKARA – Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, uzaktan eğitim kararına tepki göstererek, barınma sorununun çözülmesini istedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, deprem sonrası alınan üniversitelerde uzaktan eğitim kararını protesto etti. Hacettepe Hastanesi önünde yapılan açıklamada, “Uzaktan eğitim istemiyoruz”, “Üniversiteme dokunma” pankartları taşıyan öğrenciler adına açıklamayı Tıp Fakültesi öğrencisi Eray Peker yaptı.

Öğrenci yurtlarının 11 Şubat’ta depremzedelerin kullanımına açılması ve  üniversitelerde eğitime uzaktan devam edilmesi kararının gözden geçirilmesini isteyen Peker, “Öğrenci yurtları, öğrencilerin bile barınma gereksinimlerini karşılamaktan çok uzaktadır. Kovid-19 salgını sırasında uzaktan eğitim almak zorunda kalan arkadaşlarımızın ruh sağlığı çok zarar gördü. Birçoğumuz depresyonla mücadele etmek zorunda kaldık. Bazı arkadaşlarımız, o dönemde ne yazık ki intihar girişiminde bulundu. Bazı arkadaşlarımızı bu yüzden yitirdik. Aynı sorunların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Deprem yüzünden hepimiz çok üzgünüz, ancak okullar en iyi rehabilitasyon alanlarıdır” diye belirtti. 

‘ÇÖZÜM NİTELİKLİ, BİLİMSEL EĞİTİM’

Deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerin uzaktan eğitim alabilmesinin mümkün olmadığının altını çizen Peker, sözlerini şöyle sürdürdü. “Daha da önemlisi, hatta en önemlisi, uzaktan eğitim, hiçbir zaman yüz yüze eğitimin yerini tutamaz. Bizler nitelikli bir eğitim almak istiyoruz. Bizler, Cumhuriyet’in bilime, nitelikli eğitime, çağdaşlığa, demokrasiye susamış gençleriyiz. Bizler, bu ülkenin geleceğiyiz. Gelecekteki doktorlarıyız, diş hekimleriyiz, hemşireleriyiz, eczacılarıyız, mühendisleriyiz, mimarlarıyız, hukukçularıyız, öğretmenleriyiz. Halkımızın yaralarını sarmak istiyoruz. Bu acıların yeniden yaşanmamasını istiyoruz. Bugünkü tablo, eğitimsizliğin ve sorumsuzluğun acı bir sonucudur. Ülkemize yakışmamaktadır. Bu sorunun en iyi çözümü, üniversitelerde nitelikli, bilimsel eğitimle olacaktır” dedi. 

‘BARINMA SORUNU ÇÖZÜLSÜN’

Akademi takviminin yeniden düzenlenmesini isteyen Peker, “Öğrencilerin barınma sorunlarının çözülmesini istiyoruz” çağrısı yaptı.