‘Operasyonda ilerleme yok’ diyen astsubayın yeri değiştirildi, bir korucu istifa etti

‘Operasyonda ilerleme yok’ diyen astsubayın yeri değiştirildi, bir korucu istifa etti
Yayınlama: 12.05.2022

 Çukurca ilçesi Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan astsubaylardan birinin “Operasyonda ilerleme yok” dediği için yeri değiştirildiği, operasyona katılmak istemeyen bir korucunun da istifa ettiği öğrenildi.

Türkiye’nin KDP desteği ile Zap, Avaşin ve Kurejahro’ya dönük saldırıları yoğun çatışmalarla sürüyor. Saldırı kapsamında Hakkari’nin Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova ilçelerindeki kırsal bölgelerde de yoğun askeri hareketlilik yaşanıyor.

ASTSUBAY SÜRGÜN EDİLDİ

Edinilen bilgilere göre; Hakkari’nin Çukurca bölgesine bağlı Aşût (Çığlı) bölgesinde bulunan Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan astsubaylardan birinin, “Operasyonda bir ilerleme yok” sözlerinden kaynaklı şikayet edildiği ve ardından yeri değiştirildiği kaydedildi. Yine aynı köyden olan ve sınır hattına götürülmek istenilen bir korucunun ise istifa ettiği belirtildi.

KORUCULAR SINIRDA BEKLETİLİYOR

Çukurca köylerinde birçok korucunun Ertuş (Uzundere) bölgesinde bulunan Sahra Hastanesini korumak için götürüldüğü belirtilirken, koruculara ve askerlere operasyonla ilgili herhangi bir bilgi verilmediği belirtildi. Kaynaklar, korucuların sınır hatlarında bekletildiğini aktardı.

CENAZE TÖRENLERİ YAPILMIYOR

Edinilen bilgilere göre, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının askeri törenlerin yapıldığı Hakkari Jandarma Dağ Komando Tugayına girişlerinin yasaklandığı öğrenildi. Yaşamını yitiren askerler cenazelerinin Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan Selahattin Eyyubi Havaalanı ve Van Ferit Melen Havaalanlarından hiç bekletilmeden götürüldüğü öğrenildi. Ölen askerlerin ailelerine cenazelere dair gizlilik anlaşması yapıldığı da gelen bilgiler arasında.

YENİ KOMANDO BİRLİKLERİ SEVK EDİLDİ

Operasyon kapsamında, Bilecan (Kavuşak), Serêspî (Akkaya) Ziyanış (Işıklı) bölgelerinin sivillere yasaklandığı, yaralanan askerlerin tedavisi için sivil araçlarla götürülen lojistik desteğin yasaklandığı ve sadece askeri araçlara izin verildiği öğrenildi. Yine operasyonlara, Kayseri, Bolu, Hatay Komando Tugayında bulunan çok sayıda askerin sevk edildiği kaydedildi. Çukurca’da yapılan Karayolları Bölge Müdürlüğü misafirhanelerine ise Kayseri Tugay Komutanlığı’na bağlı komando birliklerinin yerleştirildiği öğrenildi.

MA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.