Polisin HDP tahammülsüzlüğü

Polisin HDP tahammülsüzlüğü
Yayınlama: 11.06.2022

İSTANBUL – HDP’nin Şişli’deki bir caddeye astığı bayraklar, polis tarafından sökülerek, götürüldü. Bu esnada çekim yapan muhabirimiz engellenmeye çalışıldı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), İstanbul Şişli’ye bağlı Kurtuluş semtinde caddeye astığı bayraklar, polis tarafından söküldü. HDP’lilerin bir hafta önce astığı bayraklar zorla semtte bulunan yurttaşlara söktürülmek istendi ancak yurttaşların bunu kabul etmemesi üzerine bir polis, 5 metre uzunluğunda ucu keskin bir demiri alarak, cadde üstündeki tüm bayrakları koparttı. Aynı polis, daha sonra söktüğü bayrakları ayaklarıyla topladı.

GAZETECİ’YE MÜDAHALE

Bu esnada orada bulunan ve yaşanılanları görüntüleyen muhabirimiz Mehmet Aslan, polis müdahalesine maruz kaldı. Komiser olarak seslenilen polis, muhabirimize “Ne yapıyorsun” diyerek, görüntü almasını engelledi. Gazeteci olduğunu ifade eden Aslan’a söz konusu komiser, “Ne yapacaksın? Bunu haber yapma ya” diyerek müdahale etti. Ayrıca çekim sırasında gazeteci Aslan’a müdahale etmeyen diğer polise de “Neden engel olmadınız. Görüntümüzü çekti” şeklinde bağırdı.

Aslan, daha sonra Genel Bilgi Toplama (GBT) sistemine tabi tutuldu. Polis, sökülen bayrakları ise minibüse koyarak, götürdü. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.